Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Eurobank: Μέρισμα 0,60 ευρώ, ακύρωση ιδίων μετοχών

Τη διανομή μερίσματος ύψους 0,60 ευρώ για τη χρήση του 2003, τη δωρεάν διάθεση 900.000 νέων μετοχών, αλλά και τη διάθεση stock options για την αγορά 1.550.000 μετοχών αποφάσισε η σημερινή (5/4/2004) γενική συνέλευση της Eurobank.

Eurobank: Μέρισμα 0,60 ευρώ, ακύρωση ιδίων μετοχών
του Γιώργου Μαντέλα

Τη διανομή μερίσματος ύψους 0,60 ευρώ για το 2003, έναντι μερίσματος 0,47 ευρώ ανά μετοχή της χρήσης 2002, αποφάσισε η σημερινή γενική συνέλευση της Eurobank.

Δικαιούχοι μερίσματος είναι όσοι ήταν μέτοχοι της τράπεζας μετά το πέρας της συνεδρίασης του Χ.Α. στις 5.4.2004. Από την Τρίτη 6 Απριλίου 2004 η μετοχή θα διαπραγματεύεται στο Χ.Α. χωρίς το δικαίωμα μερίσματος χρήσεως 2003. Το μέρισμα θα αρχίσει να καταβάλλεται την Δευτέρα 19 Απριλίου 2004.

Το μέρισμα της χρήσης του 2003 διαμορφώνει τη μερισματική απόδοση στο 3,9% (βάσει της τιμής κλεισίματος 31/12/2003), ενώ στο σύνολό του ανέρχεται σε 185 εκατ. ευρώ.

Στόχος της Τράπεζας είναι του χρόνου το μέρισμα να είναι αυξημένο κατά τουλάχιστον 12%, ενώ η διοίκηση χαρακτήρισε την πορεία της μετοχής της Eurobank ως εξαιρετική.

Επιπλέον, ανακοινώθηκε ότι μελετάται πρόγραμμα παροχής προνομίων προς τους πελάτες που είναι παράλληλα και μέτοχοι και όπως είπε ο κ. Νανόπουλος ”ελπίζουμε του χρόνου να έχουμε κάτι να σας ανακοινώσουμε σχετικά με αυτό το θέμα, εάν και χρειάζεται η δημιουργία ενός πολύ μεγάλου μηχανογραφικού συστήματος καθώς ο αριθμός των μετόχων της Eurobank φτάνει πλέον στις 250.000”.

Μιλώντας στη γενική συνέλευση ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Ν. Νανόπουλος πρότεινε την ακύρωση 6.000.000 μετοχών της Eurobank, που αντιστοιχούν στο 2% του μετοχικού της κεφαλαίου, και οι οποίες προήλθαν από το πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών.

Πρόσθεσε δε, ότι προγραμματίζεται η συνέχιση του προγράμματος επαναγοράς ιδίων μετοχών. Ειδικότερα, η τράπεζα δύναται να προβεί σε αγορά ιδίων μετοχών, με ανώτατη τιμή αγοράς τα 27,09 ευρώ και κατώτατη τιμή τα 5 ευρώ ανά μετοχή, μέχρι του συνολικού αριθμού που αντιστοιχεί στο 10% του συνόλου των μετοχών της, στο οποίο συνυπολογίζονται οι εκάστοτε ανήκουσες στην τράπεζα ίδιες μετοχές.

Επίσης, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο στο μέλλον η Τράπεζα να προχωρήσει σε αναπροσαρμογή της τιμής των ακινήτων της, ενώ αναφερόμενος στην αποχώρηση της Deutsche Bank είπε ότι εντάσσεται στην διεθνή στρατηγική της και ότι δεν επηρέασε καθόλου την ίδια την Eurobank.

Όπως είπε, σήμερα η συμμετοχή των ξένων στον μετοχικό κεφάλαιο της Eurobank έχει φτάσει πάνω από το 16%.

Ο κ. Νανόπουλος τόνισε η εκλογή κυβέρνησης με μεγάλη πλειοψηφία απαιτεί παρεμβάσεις αναδιανεμητικού και όχι μόνο χαρακτήρα, αλλά και μακροπρόθεσμες παρεμβάσεις για την εξυγίανση της ελληνικής οικονομίας.

Επίσης, η γενική συνέλευση αποφάσισε τη δωρεάν διάθεση 900.000 νέων μετοχών, σε μέλη του προσωπικού και του διοικητικού συμβουλίου της τράπεζας και των συνδεδεμένων με αυτή εταιρειών, με κεφαλαιοποίηση μέρους των κερδών της χρήσεως 2003.

Παράλληλα, εγκρίθηκε η διάθεση πιστοποιητικών προαιρέσεως (stock options) για την αγορά 1.550.000 μετοχών της τράπεζας στο προσωπικό και στα μέλη του διοικητικού συμβουλίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v