Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διεθνής διάκριση για Intracom

Μία από τις 10 ελληνικές εταιρίες (4η στη σειρά κατάταξης) με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον στην Ελλάδα στο διαγωνισμό Great Place to Work, ανακηρύχθηκε η Intracom.

Διεθνής διάκριση για Intracom
Μία από τις 10 ελληνικές εταιρίες (4η στη σειρά κατάταξης) με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον στην Ελλάδα στο διαγωνισμό Great Place to Work (Οι Πρωταθλητές: Οι Επιχειρήσεις Οπου Αξίζει να δουλεύεις), ανακηρύχθηκε η Intracom.

Oπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, ο διαγωνισμός διοργανώνεται για δεύτερη συνεχή χρονιά από το διεθνή οργανισμό Great Place to Work σε συνεργασία με το ALBA (Athens Laboratory of Business Administration), το ”ΒΗΜΑ” και τον ”Οικονομικό Ταχυδρόμο”. Η Intracom συμμετείχε φέτος στο διαγωνισμό για πρώτη φορά.

Πρόκειται, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, για ένα διαγωνισμό διεθνούς εμβέλειας, που ξεκίνησε από τις ΗΠΑ και τα τελευταία χρόνια έχει καθιερωθεί σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες. Συμμετέχουν ιδιωτικές και δημόσιες εταιρίες από τα 15 κράτη-μέλη που απασχολούν τουλάχιστον 50 υπαλλήλους. Ως μία από τις 10 καλύτερες ελληνικές εταιρίες, η Intracom συμμετέχει και στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό, τα αποτελέσματα του οποίου θα ανακοινωθούν επίσημα στις 27/04/2004.

Απώτερος στόχος του διαγωνισμού είναι η δημιουργία λίστας με τις 100 καλύτερες ευρωπαϊκές επιχειρήσεις, με σημεία αναφοράς το εργασιακό τους περιβάλλον και τις πρακτικές διοίκησης ανθρώπινου δυναμικού που χρησιμοποιούν.

Ο διαγωνισμός στοχεύει να στρέψει το ενδιαφέρον των ελληνικών επιχειρήσεων στα θέματα ανθρώπινου δυναμικού, να επιβραβεύσει εκείνες τις εταιρίες που έχουν αποδείξει έμπρακτα το σεβασμό τους στον παράγοντα άνθρωπο και να παρακινήσει όλες τις επιχειρήσεις να γίνουν ακόμα καλύτερες.

Η αξιολόγηση των εταιριών έγινε με βάση στοιχεία προερχόμενα από δύο πηγές: Τις απαντήσεις τυχαία επιλεγμένου δείγματος εργαζομένων στο ερωτηματολόγιο Great Place to Work Trust Index (τα δύο τρίτα του τελικού βαθμού βασίζονται εκεί).

Και τις απαντήσεις που έδωσε ο Διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού σε σειρά ερωτήσεων που αφορούν τις πρακτικές διοίκησης ανθρώπινου δυναμικού, αμοιβές, παροχές, κλπ., καθώς και ενημερωτικό υλικό της εταιρίας (εγχειρίδια, video, κλπ).

Σημειώνεται στην ανακοίνωση, ότι η παραπάνω διάκριση είναι πολύ σημαντική για την Intracom, καθώς την κατατάσσει πρώτη ανάμεσα στις αμιγώς ελληνικές επιχειρήσεις, οι οποίες θεωρούνται πρότυπα εργασιακού περιβάλλοντος, επιβεβαιώνοντας την πρωτοποριακή εργασιακή πολιτική που ακολουθεί.

Τέλος, επισημαίνεται στην ανακοίνωση, ότι η Intracom, από την ίδρυσή της, έχει αναλάβει και συνεχίζει να προωθεί πρωτοβουλίες με γνώμονα την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των εργαζομένων της, επενδύοντας συστηματικά στην εκπαίδευση και ανάπτυξή τους. Ήδη, πρωτοπορεί εφαρμόζοντας το 35ωρο, ενώ προσφέρει σειρά παροχών με στόχο τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των εργαζομένων. Καλλιεργεί άριστο εργασιακό κλίμα ανοιχτής επικοινωνίας, παρέχοντας ίσες ευκαιρίες για όλους. Σε αυτό το πλαίσιο θα συνεχίσει να δίνει το όραμα της δημιουργίας ως μία εταιρία υψηλής τεχνολογίας με υψηλές αξίες και άριστο εργασιακό περιβάλλον.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v