Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Intralot: Εισέρχεται στο online στοίχημα

Την εκτίμηση ότι τα αποτελέσματα του 2009 θα είναι αυξημένα σε επίπεδο τζίρου και θα κυμανθούν στα ίδια επίπεδα σε ότι αφορά την κερδοφορία, διετύπωσε ο κ. Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, διευθύνων σύμβουλος της Intralot.

  • της Μάρως Τσαντήλα
Intralot: Εισέρχεται στο online στοίχημα
Την εκτίμηση ότι τα αποτελέσματα του 2009 θα είναι αυξημένα τικά σε επίπεδο τζίρου και θα κυμανθούν στα ίδια επίπεδα σε ότι αφορά την κερδοφορία, διετύπωσε ο κ. Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, διευθύνων σύμβουλος της Intralot,στο πλαίσιο της γενικής συνέλευσης των μετόχων της εταιρείας.

Ο κ. Αντωνόπουλος τόνισε ότι λόγω της δυσμενούς οικονομικής συγκυρίας, αλλά και της επιπλέον αστάθειας που δημιουργείται από τη δραστηριοποίηση της Intralot σε χώρες με διαφορετικές νομισματικές συνθήκες, καθίσταται παρακινδυνευμένη η οποιαδήποτε πρόβλεψη για το πώς θα κινηθεί η εταιρεία το 2009.

Ωστόσο, ο ίδιος εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Intralot θα διαψεύσει τους αναλυτές που προβλέπουν μείωση των μεγεθών της το τρέχον έτος. Μάλιστα τόνισε ότι είναι η πρώτη χρονιά από την έναρξη της λειτουργίας της που η εταιρεία δεν θα έχει το ρίσκο ενός μεγάλου έργου, όπως για παράδειγμα στο παρελθόν με το «Ξυστό» ή το «Πάμε Στοίχημα». «Δεν μας φοβίζει να χάσουμε τίποτα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Οπως ανέφερε, η ραγδαία αύξηση του online στοιχηματισμού δημιουργεί νέες ευκαιρίες, στις οποίες η Intralot λαμβάνει ήδη θέση, έχοντας ήδη προχωρήσει στη δημιουργία της νέας εταιρείας Intralot Interactive, η οποία στόχο έχει να γίνει η ηγέτιδα εταιρεία στο διαδίκτυο.
 
Κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του προς τους μετόχους, ο κ. Αντωνόπουλος αναφέρθηκε αναλυτικά στους τέσσερις άξονες στους οποίους θα στηριχθεί η αναπτυξιακή στρατηγική της Intralot για το τρέχον έτος και αφορούν:

1) Οργανική ανάπτυξη με:
-βελτίωση κερδοφορίας στα υπάρχοντα έργα
-διατήρηση ηγετικής θέσεης σε νέα έργα
-ανάπτυξη τεχνολογίας

2) Ανάπτυξη συμμαχιών στα μεγάλα έργα ιδιωτικοποιήσεων

3) Προτεραιότητα στο άνοιγμα αγορών και στη νέα αγορά του internet

4) Συστηματική διερεύνηση σημαντικών ευκαιριών με καλές αποτιμήσεις στον τομέα των εξαγορών.

Επίσης ανέφερε ότι η Intralot είναι η εταιρεία με τον μικρότερο δανεισμό σε σχέση με τις ανταγωνίστριές της, με τον δανεισμό της να μην ξεπερνά τα 200 εκατ. ευρώ, ενώ είναι επίσης πρώτη σε επικράτηση σε διεθνείς διαγωνισμούς, έχοντας κερδίσει το 60% των διαγωνισμών στους οποίους συμμετείχε.

Η γενική συνέλευση πρότεινε τη διανομή συνολικού μερίσματος 0,22 ευρώ ανά μετοχή για τη χρήση του 2008. Υπενθυμίζεται ότι έχει ήδη διανεμηθεί προμέρισμα 0,11ευρώ ανά μετοχή στα τέλη του 2008, ενώ το υπόλοιπο μερίσματος 0,11 ευρώ ανά μετοχή θα διανεμηθεί στους δικαιουχους κατόχους μετοχών μετά την λήξη της συνεδρίασης της 14ης Μαΐου 2009.

---Η ανακοίνωση της Intralot

“Η INTRALOT σε μια δύσκολη χρονιά, όπως εξελίχθηκε λόγω της διεθνούς οικονομικής συγκυρίας, παρουσίασε ιδιαίτερα ικανοποιητικά οικονομικά αποτελέσματα. Η εταιρεία κατάφερε να πετύχει τους στόχους που έθεσε, εξαιρουμένης της αρνητικής επίδρασης που δέχτηκε από τις συναλλαγματικές ισοτιμίες”, σχολίασε ο Διευθύνων Σύμβουλος της INTRALOT, κ. Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος κατά τη διάρκεια της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης της εταιρείας.

Ο κ. Αντωνόπουλος παρουσίασε το φάσμα των δραστηριοτήτων της εταιρείας και το πέρασμά της στη νέα φάση ανάπτυξης. Η INTRALOT πλέον εκτός από την παροχή άριστης τεχνολογίας και υπηρεσιών σε πελάτες και κρατικούς φορείς, έχει προχωρήσει στην ανάπτυξη δικτύων με αποκλειστικά σημεία πώλησης σε διάφορες αγορές, δημιουργώντας πλέον ένα δυνατό διεθνές brand name. Ανταποκρινόμενη στη νέα διαμορφούμενη πραγματικότητα στο χώρο του Internet, όπου τα κράτη προχωρούν σε μια ελεγχόμενη απελευθέρωση των αγορών τους, η INTRALOT ανακοίνωσε την ίδρυση της INTRALOT Interactive.

Στην INTRALOT Interactive θα μεταφερθούν όλες οι υπάρχουσες υποδομές και η τεχνογνωσία της εταιρείας στο διαδικτυακό χώρο. Στρατηγική της νέας εταιρείας είναι η διπλή εστίαση τόσο στην παροχή πρωτοποριακής τεχνολογίας σε Λοταρίες και αδειοδοτημένους οργανισμούς σε όλον τον κόσμο, όσο και στην αναζήτηση ευκαιριών αδειοδότησής της μέσα στο νέο απελευθερωμένο περιβάλλον.

“Η μεγάλη δυναμική της αγοράς των διαδικτυακών παιχνιδιών άλλωστε και η επιθυμία μας να αποτελέσουμε σημαντικό διεθνή παίκτη οδήγησε στην απόφαση μας να ιδρύσουμε τη νέα αυτή εταιρεία, την INTRALOT Interactive, με σαφείς στόχους αφενός την αρχική απόκτηση σημαντικού μεριδίου αγοράς, αφετέρου τη σταδιακή ανάδειξη της INTRALOT Interactive σε ηγέτιδα δύναμη του χώρου”, υπογράμμισε ο Διευθύνων Σύμβουλος της INTRALOT.

“Η INTRALOT σκοπεύει να συνεχίσει την οργανική της ανάπτυξη και το 2009, βελτιώνοντας την κερδοφορία των έργων που έχει αναλάβει, διατηρώντας την κυριαρχία της στα νέα έργα που διεκδικεί και συνεχίζοντας την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών. Ιδιαίτερη έμφαση πρόκειται να δοθεί στη διαδικτυακή αγορά, στην ανάπτυξη συμμαχιών για τα μεγάλα έργα των ιδιωτικοποιήσεων και τη συστηματική διερεύνηση ευκαιριών στον τομέα των εξαγορών”, προσέθεσε o κ. Αντωνόπουλος.

Στην Ετήσια Γενική Συνέλευση παρουσιάστηκε στους μετόχους ο οικονομικός απολογισμός για το οικονομικό έτος 2008, με τα έσοδα από τις διεθνείς δραστηριότητες του Ομίλου το 2008 να φτάνουν τα €1.1 δισ., επιβεβαιώνοντας την κυρίαρχη παρουσία του Ομίλου INTRALOT στην παγκόσμια αγορά τυχερών παιχνιδιών. Επιπλέον, η Ετήσια Γενική Συνέλευση των μετόχων της εταιρείας ενέκρινε τη διανομή μερίσματος €0,22 ανά μετοχή".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v