Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Lamda: Στα 250 εκατ. ευρώ τα ταμειακά διαθέσιμα

Στο ποσό των 250 εκατ. ευρώ ανέρχονται τα ταμειακά διαθέσιμα του ομίλου Lamda Development, ο οποίος σχεδιάζει να τα αξιοποιήσει για τη χρηματοδότηση της αγοράς ακινήτων και υλοποίησης έργων. Δεν διανέμει μέρισμα.

  • του Φάνη Γαβρινιώτη
Lamda: Στα 250 εκατ. ευρώ τα ταμειακά διαθέσιμα
Στο ποσό των 250 εκατ. ευρώ ανέρχονται αυτήν τη στιγμή τα ταμειακά διαθέσιμα του ομίλου Lamda Development, ο οποίος σχεδιάζει να τα αξιοποιήσει για τη χρηματοδότηση της αγοράς ακινήτων και υλοποίησης έργων σε περίπτωση που προκύψουν επενδυτικές ευκαιρίες τόσο στην ελληνική όσο και στη βαλκανική αγορά real estate.

Κατά τη διάρκεια της σημερινής Γ.Σ. η διοίκηση της εισηγμένης επισήμανε ότι λόγω της κρίσης έχει διακόψει προσωρινά την υλοποίηση του επενδυτικού της προγράμματος στα Βαλκάνια, ωστόσο σημείωσε ότι η Lamda Development αναζητά ευκαιρίες στις τοπικές αγορές ακινήτων στα Βαλκάνια (Βουλγαρία, Ρουμανία, Σερβία, Μαυροβούνιο).

Επιπλέον, υπογράμμισε ότι παραμένει σε ισχύ το σχέδιο για την επέκταση της παρουσίας του ομίλου στην Τουρκία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις επιδιώξεις της Lamda Development για το 2009 περιλαμβάνεται η μείωση των λειτουργικών της εξόδων κατά περίπου 20%.

Σε σχέση με τα εμπορικά κέντρα που λειτουργεί στη χώρα μας, η διοίκηση της εταιρίας ανέφερε ότι το πρώτο τρίμηνο του 2009 η επισκεψιμότητα στο The Mall Athens αυξήθηκε κατά 21% σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό χρονικό διάστημα, ενώ η άνοδος στο Mediterranean Cosmos διαμορφώθηκε στο 5%.

Επισημαίνεται ότι το 2008 το The Mall Athens επισκέφτηκαν 12 εκατ. άνθρωποι, ενώ 8,5 εκατ. ήταν οι επισκέπτες του Mediterranean Cosmos στη Θεσσαλονίκη.

Επίσης, στη διάρκεια της Γ.Σ. αναφέρθηκε ότι ο τζίρος του νέου εμπορικού κέντρου Golden Hall στο α΄ τετράμηνο της λειτουργίας του (Δεκέμβριος 2008 - Μάρτιος 2009) ανήλθε στα 50 εκατ. ευρώ.

Η Γ.Σ. ενέκρινε πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών για τα επόμενα 2 χρόνια. Το πρόγραμμα αφορά στο 10% των μετοχών της εισηγμένης με εύρος τιμής από 2 έως 18 ευρώ.

Η εταιρία δεν θα διανείμει μέρισμα για τη χρήση του 2008.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v