Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΥΔΑΠ: Επέκταση μειωμένου τιμολογίου

Την επέκταση του ειδικού μειωμένου τιμολογίου ύδρευσης των πολύτεκνων οικογενειών και στις τετραμελείς οικογένειες που έχουν τρία προστατευόμενα τέκνα έως το 23ο έτος της ηλικίας τους αποφάσισε η ΕΥΔΑΠ.

ΕΥΔΑΠ: Επέκταση μειωμένου τιμολογίου
Την επέκταση του ειδικού μειωμένου τιμολογίου ύδρευσης των πολύτεκνων οικογενειών και στις τετραμελείς οικογένειες που έχουν τρία προστατευόμενα -κατά τη φορολογική νομοθεσία- τέκνα έως το 23ο έτος της ηλικίας τους αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο της ΕΥΔΑΠ. Το ίδιο ισχύει εφόσον τα τέκνα σπουδάζουν σε αναγνωρισμένες σχολές ή εκπληρώνουν τις στρατιωτικές υποχρεώσεις τους έως το 25ο έτος της ηλικίας τους.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΕΥΔΑΠ,  έως σήμερα και σύμφωνα με τη σχετική κοινή υπουργική απόφαση του 1990, ειδικό μειωμένο τιμολόγιο πολυτέκνων είχαν οι τουλάχιστον πενταμελείς οικογένειες (δύο γονείς και τρία προστατευόμενα τέκνα) και εξαιρούνταν κατά τον τρόπο αυτόν οι μονογονεϊκές οικογένειες (λόγω χηρείας, διάζευξης κ.λπ). Επίσης, ως όριο ηλικίας για τα τέκνα θεωρείται το 23ο έτος αντί του 18ου που ίσχυε έως σήμερα.

Με την ανωτέρω απόφαση του Δ.Σ., τονίζεται στην ανακοίνωση, η ΕΥΔΑΠ εφαρμόζει εμπράκτως την κοινωνική της ευαισθησία και τη στήριξη των αναγκών της κοινωνίας και ικανοποιεί ένα δίκαιο αίτημα των πολύτεκνων μονογονεϊκών οικογενειών.

Τα αρμόδια περιφερειακά γΓραφεία της ΕΥΔΑΠ έχουν ήδη λάβει σχετικές οδηγίες και δέχονται τις προβλεπόμενες αιτήσεις από τους ενδιαφερόμενους πολίτες, που εμπίπτουν στην ανωτέρω κατηγορία.

Όπως σημειώνει στην ανακοίνωσή της η ΕΥΔΑΠ, σύμφωνα με το ισχύον τιμολόγιο, για τις πολύτεκνες οικογένειες η τιμή του κ.µ. είναι 0,4138 ευρώ (1η κλίμακα τιμολογίου), εφόσον η μηνιαία κατανάλωση δεν υπερβαίνει τα 3 κ.μ. τον μήνα/άτομο (δηλαδή για την 4μελή οικογένεια τα 12 κ.μ. ανά μήνα, την 5µελή τα 15 κ.µ. ανά μήνα κοκ).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v