Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

MLS: Eγκατάσταση του Navigator σε ΤΑΧΙ Ηρακλείου

Την υλοποίηση του πρώτου συστήματος αυτόματης πλοήγησης στην Ελλάδα, ανέλαβε η MLS Πληροφορική σε συνεργασία με την DataTronics Ε.Π.Ε, για λογαριασμό του Αστικού Προμηθευτικού Συνεταιρισμού Ράδιο ΤΑΧΙ Ηρακλείου.

MLS: Eγκατάσταση του Navigator σε ΤΑΧΙ Ηρακλείου
Την υλοποίηση του πρώτου συστήματος αυτόματης πλοήγησης στην Ελλάδα, ανέλαβε η MLS Πληροφορική σε συνεργασία με την DataTronics Ε.Π.Ε, για λογαριασμό του Αστικού Προμηθευτικού Συνεταιρισμού Ράδιο ΤΑΧΙ Ηρακλείου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της εταιρίας, ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 1.300.000 ευρώ.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, η MLS σε συνεργασία με την DataTronics, θα εγκαταστήσουν περισσότερους από 400 αυτόματους πλοηγούς MLS Navigator NAV 233MP3 σε αντίστοιχα οχήματα του Συνεταιρισμού Ράδιο ΤΑΧΙ Ηρακλείου.

Επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση, πως οι προδιαγραφές του πλοηγού, είναι απόλυτα σύμφωνες και συμβατές με τις ισχύουσες προδιαγραφές για το αυτοκίνητο, ενώ συνοδεύεται από όλα τα αντίστοιχα πιστοποιητικά ποιότητας και ασφάλειας.

Ενδεικτικά αναφέρονται: αντικραδασμική προστασία, αυτόματο άνοιγμα - κλείσιμο του συστήματος με το κλειδί της μηχανής ώστε να αποφευχθεί κίνδυνος αποφόρτισης της μπαταρίας, χαμηλή κατανάλωση σε ρεύμα, τοποθέτηση κατά DIN, QS900, ISO 9001, ISO 9002, CE, FCC κλπ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο MLS NAV 233MP3 έχει μέγεθος ενός τυπικού ράδιοCD, είναι σύμφωνος με τις διεθνείς προδιαγραφές για συσκευές αυτοκινήτου ενός DIN και τοποθετείται πανεύκολα στην υποδοχή ενός DIN της κονσόλας του αυτοκινήτου.

Υπογραμμίζεται επίσης στην ανακοίνωση, πως σε περίπτωση που ο οδηγός δεν γνωρίζει που ακριβώς βρίσκεται η διεύθυνση προορισμού του επιβάτη, το σύστημα πλοήγησης αναλαμβάνει να τον οδηγήσει φωνητικά.

Φυσικά για να μπορεί ο MLS Navigator να πλοηγεί σωστά γνωρίζει τους δρόμους, τις οδούς, τα σταυροδρόμια, τους αριθμούς, τους μονοδρόμους, τα φανάρια, τις απαγορεύσεις στροφών, το ποιοι δρόμοι θεωρούνται κεντρικοί, αλλά ακόμη για την Αθήνα και τον δακτύλιο.

Επίσης ο πλοηγός έχει ενσωματωμένες τις διευθύνσεις πολλών σημείων ενδιαφέροντος όπως ξενοδοχεία, εστιατόρια, νοσοκομεία, αξιοθέατα κλπ.

Επιπλέον, με τη χρήση του MLS NAV 233MP3 και του λογισμικού e-TAXI της εταιρίας DataTronics Ε.Π.Ε. και των συνεργατών της, θα πραγματοποιείται αυτόματα η ανάθεση της κλήσης στο Ράδιο ΤΑΧΙ.

Βασική προϋπόθεση για τη σωστή ανάθεση των κλήσεων στα οχήματα είναι ο προσδιορισμός του κοντινότερου οχήματος προς τον πελάτη που τηλεφωνεί.

Το σύστημα χρησιμοποιώντας την αυτόματη πλοήγηση, εντοπίζει το πραγματικά κοντινότερο TAXI υπολογίζοντας τη διαδρομή δηλαδή που θα ακολουθήσει το TAXI, λαμβάνοντας υπόψη δρόμους, μονόδρομους , νησίδες, απαγορευτικά σήματα κλπ σε αντίθεση με συστήματα διαχείρισης στόλου που εντοπίζουν απλά το κοντινότερο σε ευθεία γραμμή όχημα, με αποτέλεσμα σε πολλές περιπτώσεις ο πελάτης να περιμένει πολύ ώρα.

Ακόμα, σημειώνεται στην ανακοίνωση, πως το έργο θα παραδοθεί σε λειτουργία έως τις 30 Απριλίου 2004, ενώ έχει ήδη εγκατασταθεί σε σημαντικό αριθμό ταξί του συνεταιρισμού.

Το σύστημα παρέχει δυνατότητες αυτόματης πλοήγησης στο Ηράκλειο αλλά και σε άλλες περιοχές της Κρήτης, ενώ ήδη έχει συμπεριληφθεί η Αθήνα, ο Πειραιάς, η υπόλοιπη Αττική, ολόκληρη η Θεσσαλονίκη, ο Βόλος και η Πάτρα.

Ταυτόχρονα, παρέχει τη δυνατότητα αναβάθμισης, για λειτουργίες όπως η αυτόματη πληρωμή μέσω πιστωτικών καρτών, η διασύνδεση με το Internet κλπ.

Τέλος με τον MLS NAV 233MP3, οι χρήστες έχουν την δυνατότητα να δουν ταινίες στο VCD player, να ακούσουν μουσική από το CD player, το MP3 ή το ραδιόφωνο, ενώ όλες οι λειτουργίες γίνονται μέσω της οθόνης αφής (touch screen) υψηλής ευκρίνειας που διαθέτει.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v