Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

MFG: Ολοκληρώθηκε η πώληση της ”Επιφάνεια”

Υπεγράφη σήμερα 1η Απριλίου 2004 η οριστική συμφωνία πώλησης του συνόλου των μετοχών της εταιρίας ”Επιφάνεια Production Shop” από τη Marfin Financial Group στην εταιρία ”Εκδοτικές Επιχειρήσεις” που φέρει το διακριτικό τίτλο ”Imaging”.

MFG: Ολοκληρώθηκε η πώληση της ”Επιφάνεια”
Υπεγράφη σήμερα 1η Απριλίου 2004 η οριστική συμφωνία πώλησης του συνόλου των μετοχών της εταιρίας ”Επιφάνεια Production Shop Ανώνυμη Εταιρεία Παραγωγής Υπηρεσιών Επικοινωνίας” από τη ”Marfin Financial Group Α.Ε. Συμμετοχών” (πρώην COMM GROUP AE) στην εταιρία ”Εκδοτικές Επιχειρήσεις ΑΕ” που φέρει το διακριτικό τίτλο ”Imaging”.

Σύμφωνα με τους όρους του συμβολαίου η Marfin Financial Group μεταβίβασε στην πλήρη κυριότητα, νομή και κατοχή της ”Εκδοτικές Επιχειρήσεις ΑΕ” 50.000 ονομαστικές μετοχές, ονομαστικής αξίας κάθε μετοχής 2,93 ευρώ, έναντι τιμήματος 2.400.000 ευρώ, δηλαδή προς 49 ευρώ ανά μετοχή.

Παράλληλα, σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, ότι έναντι τιμήματος 2.065.000 ευρώ, η Marfin Financial Group πώλησε και μεταβίβασε στην ”Επιφάνεια Production Shop Ανώνυμη Εταιρεία Παραγωγής Υπηρεσιών Επικοινωνίας” πάγια στοιχεία και αποθέματα που συνδέονται με την παραγωγική δραστηριότητα της ”Επιφάνειας”.

Την καταβολή του ποσού αυτού εγγυάται η εταιρία ”Εκδοτικές Επιχειρήσεις ΑΕ”.

Το συνολικό ποσό που εισπράττει έτσι η Marfin Financial Group από την πώληση της ”Επιφάνειας” ανέρχεται σε 4. 465.000 ευρώ. Το κέρδος που προκύπτει για την εταιρία από την πώληση ανέρχεται σε 2.238.000 ευρώ και λογίζεται με βάση τη διαφορά ανάμεσα στην τιμή κτήσης και πώλησης των μετοχών καθώς και ανάμεσα στην αναπόσβεστη αξία των παγίων και την αξία των αποθεμάτων αφενός και την τιμή πώλησης τους αφετέρου.

Τέλος, σημειώνεται στην ανακοίνωση, ότι η πώληση της ”Επιφάνειας” από τη Marfin Financial Group εντάσσεται στα πλαίσια της στρατηγικής του Ομίλου να αποχωρήσει σταδιακά από το χώρο της παραγωγής και διάθεσης υπηρεσιών επικοινωνίας και να επικεντρωθεί στη βασική της δραστηριότητα, δηλαδή επενδύσεις και συμμετοχές σε Τράπεζες και Εταιρείες του ευρύτερου χρηματοοικονομικού χώρου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v