Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Eurobank: Εμφαση στην τραπεζική επιχειρήσεων

Ακόμη μεγαλύτερη έμφαση στην τραπεζική επιχειρήσεων θα δώσει στο αμέσως επόμενο διάστημα η EFG Eurobank Ergasias, ξεκινώντας ένα πρόγραμμα αναδιάρθρωσης του όλου μηχανισμού της, το οποίο προβλέπει τη λειτουργία τριών διαφορετικών μονάδων.

Eurobank: Εμφαση στην τραπεζική επιχειρήσεων
του Γιώργου Μαντέλα

Την κατάκτηση της κορυφής στο κομμάτι της τραπεζικής επιχειρήσεων έχει θέσει η EFG Eurobank Ergasias και για το σκοπό αυτό προχωρά στην υλοποίηση ενός φιλόδοξου σχεδιασμού, τον οποίο παρουσίασε πριν από λίγο η διοίκησή της.

Το όλο πρόγραμμα μεταξύ άλλων προβλέπει τη λειτουργία τριών διαφορετικών μονάδων και συγκεκριμένα: α) της διεύθυνσης τραπεζικής μεγάλων επιχειρήσεων, με δύο μονάδες εξυπηρέτησης στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, για τις επιχειρήσεις με κύκλο εργασιών κυρίως πάνω από 25 εκατ. ευρώ, που έχει στελεχωθεί με 30 εξειδικευμένα στελέχη, β) του δικτύου 42 μονάδων τραπεζικής επιχειρήσεων, με παρουσία στα μεγαλύτερα αστικά κέντρα για τις επιχειρήσεις με κύκλο εργασιών πάνω από 2,5 εκατ. ευρώ, που έχει στελεχωθεί με 170 εξειδικευμένα στελέχη και γ) της διεύθυνσης τραπεζικής ναυτιλιακών επιχειρήσεων.

Σήμερα η EFG χρηματοδοτεί 7.500 επιχειρήσεις, μεγάλου και μεσαίου μεγέθους και 70.000 μικρές επιχειρήσεις και επαγγελματίες και προσβλέπει σε αύξηση του πελατολογίου της, μέσω της παροχής νέων και εξειδικευμένων, ανά περίπτωση, προϊόντων.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της τράπεζας κ. Ν. Νανόπουλο και τους αναπληρωτές διευθύνοντες συμβούλους κ. Ν. Καραμούζη και Β. Μπαλλή, στόχος της EFG Eurobank Ergasias είναι η κατάκτηση της κορυφής στο κομμάτι της τραπεζικής επιχειρήσεων μέσω της διάθεσης νέων και εξειδικευμένων, ανά περίπτωση, προϊόντων, που αποσκοπούν στην αποτελεσματικότερη αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας της επιχείρησης, στην άντληση κεφαλαίων, μέσω σύγχρονων μεθόδων, που ελαχιστοποιούν το κόστος και διασφαλίζουν τη ρευστότητα της επιχείρησης, στην αποτελεσματικότερη διαχείριση του ενεργητικού και του παθητικού της επιχείρησης, στην αποτελεσματικότερη διαχείριση των χρηματοοικονομικών κινδύνων και στην ολοκληρωμένη υλοποίηση του αναπτυξιακού ονόματος της επιχείρησης και της μεγέθυνσής της στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v