Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Cosmote: Πρωτιά για Διαχείριση Επ/κής Συνέχειας

Πανελλαδική πρωτιά σημειώνει η COSMOTE, με την ομάδα Επιχειρησιακής Συνέχειας της εταιρίας να πιστοποιείται σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο BS25999 από το ISEB της Μ. Βρετανία.

Cosmote: Πρωτιά για Διαχείριση Επ/κής Συνέχειας
Πανελλαδική πρωτιά σημειώνει η COSMOTE, με την ομάδα Επιχειρησιακής Συνέχειας της εταιρίας να πιστοποιείται σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο BS25999 από το Information Systems Examination Board (ISEB) της Μ. Βρετανίας, που αποτελεί παγκοσμίως αναγνωρισμένο φορέα πιστοποίησης στον τομέα της Επιχειρησιακής Συνέχειας (Business Continuty Management).

Οι επικεφαλής της ομάδας Επιχειρησιακής Συνέχειας της COSMOTE, Γιάννης Ζέππος και Γλυκερία Ζυγούρη, μετά από εξετάσεις του ISEB, έλαβαν πιστοποίηση ως Certified Business Continuity Practitioners (PCBCM), ώστε να εξελίξουν το Σύστημα Διαχείρισης Επιχειρησιακής Συνέχειας της εταιρίας, βάσει του διεθνώς αναγνωρισμένου βρετανικού προτύπου BS25999, που αποτελεί την πλέον διαδεδομένη πλατφόρμα Επιχειρησιακής Συνέχειας στον κόσμο.

Η COSMOTE, αναγνωρίζοντας την ανάγκη να θωρακίσει την επιχειρηματική της λειτουργία ενάντια σε απρόβλεπτα γεγονότα και να τη διασφαλίσει ακόμη και υπό αντίξοες συνθήκες, έχει θέσει σε εφαρμογή ολοκληρωμένο πλάνο Επιχειρησιακής Συνέχειας, το οποίο περιλαμβάνει τη συστηματοποιημένη ανάλυση και αξιολόγηση των συνεπειών πιθανών κινδύνων στη λειτουργία της, την ανάπτυξη στρατηγικών αντιμετώπισης έκτακτων συνθηκών ή ακόμη και κρίσεων, καθώς και στρατηγικών ανάκαμψης, με στόχο η εταιρία να επιστρέψει το ταχύτερο δυνατό σε ομαλή λειτουργία. Στο έργο συμμετέχουν ενεργά περισσότερα από 200 στελέχη της COSMOTE, ενώ η εφαρμογή του απαιτεί τον άρτιο συντονισμό και των 2.500 εργαζομένων της εταιρίας.

Η Διευθύντρια Εταιρικών Σχέσεων της COSMOTE, κ. Μαριλένα Φατσέα, δήλωσε σχετικά: «Ως υπεύθυνη εταιρία, η COSMOTE οφείλει να προστατεύει τους ανθρώπους της και τα κρίσιμα για την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών στους πελάτες της περιουσιακά της στοιχεία, σε περίπτωση απρόβλεπτων συμβάντων. Σε μία εποχή αυξανόμενων κινδύνων και αβεβαιότητας, η θωράκιση της ομαλής επιχειρηματικής μας λειτουργίας αποτελεί στρατηγικής σημασίας προτεραιότητα. Στην COSMOTE είμαστε πρωτοπόροι για τα ελληνικά δεδομένα, καθώς ήδη από το 2004 επενδύουμε στους αμυντικούς μηχανισμούς της εταιρίας, ενώ δε σταματάμε να εξελισσόμαστε, αναπτύσσοντας δομές, πραγματοποιώντας συνεχείς εκπαιδεύσεις και ασκήσεις για τους εργαζομένους».

Στα πλάνα της COSMOTE περιλαμβάνεται και η επέκταση του σχεδιασμού Επιχειρησιακής Συνέχειας στις θυγατρικές εταιρίες του Ομίλου στη ΝΑ Ευρώπη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v