Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όχημα τραπεζικών εξαγορών ετοιμάζει η MIG

Ξεχωριστό "όχημα" που θα αντλήσει σημαντικά κεφάλαια δημιουργεί η MIG, καθώς οι αγορές δεν ευνοούν την υλοποίηση μεγάλης ΑΜΚ σε δίκαιη τιμή για τους μετόχους της εταιρίας. Εντός του έτους η λειτουργία.

Όχημα τραπεζικών εξαγορών ετοιμάζει η MIG
Συνδεδεμένο εταιρικό  "όχημα" που θα αντλήσει σημαντικά κεφάλαια για τραπεζικές εξαγορές δημιουργεί η MIG, καθώς οι συνθήκες των αγορών δεν ευνοούν την υλοποίηση μεγάλης ΑΜΚ σε τιμή που να είναι δίκαιη για τους μετόχους της εταιρίας. Εντός του έτους η λειτουργία, ενώ οι λεπτομέρειες  για τη δομή του οχήματος, τη στρατηγική και την οικονομική σχέση του με τη MIG θα καθοριστούν σύντομα με ακρίβεια.

Ειδικότερα, σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται:

"Σε συνέχεια των ανακοινώσεων σχετικά με την προσέλκυση κεφαλαίων ύψους 5 δισ. ευρώ προκειμένου να επενδυθούν στον τραπεζικό τομέα στην Ελλάδα και στην περιοχή της νοτιοανατολικής Ευρώπης, από τη Marfin Investment Group (MIG) επισημαίνεται πως ο όμιλος συνεχίζει να πιστεύει ότι η τρέχουσα οικονομική κρίση αποτελεί μοναδική ευκαιρία για έναν οργανισμό με ισχυρή ρευστότητα που έχει την ευχέρεια να προχωρήσει σε ανάλογες επενδύσεις.

Με δεδομένες τις συνθήκες και την αναστάτωση στις αγορές, η διοίκηση της MIG πιστεύει ότι η συγκέντρωση κεφαλαίων στην τιμή των 5 ευρώ ανά μετοχή δεν είναι εφικτή, ενώ ενδεχόμενη μικρότερη τιμή δεν ανταποκρίνεται στην πραγματική αξία της εταιρίας και των επενδύσεών της και επιπλέον θα έχει ως αποτέλεσμα την αδικαιολόγητη απομείωση του ποσοστού των υπαρχουσών μετόχων.

Μετά και τις συστάσεις των συμβούλων του ομίλου (Morgan Stanley, Deutsche Bank και UBS) η διοίκηση της MIG πιστεύει ότι ένα όχημα εξαγοράς τραπεζικών περιουσιακών στοιχείων που προτείνουν οι σύμβουλοι πρέπει να συγκεντρώσει κεφάλαια, αρχικά, ανεξάρτητα από τη MIG. Η στρατηγική και η οικονομική σχέση ανάμεσα στη MIG και στο επενδυτικό αυτό όχημα θα προσδιοριστούν με λεπτομέρειες.

Η ακριβής δομή της συναλλαγής, η μορφή του προτεινόμενου οχήματος εξαγορών και η σχέση του με τη MIG θα ανακοινωθούν μετά την αναλυτική αξιολόγηση των κατάλληλων εταιρικών σχημάτων και τις συζητήσεις με πιθανούς επενδυτές. Εξυπακούεται ότι οι υπάρχοντες μέτοχοι της MIG θα έχουν τη δυνατότητα να επενδύσουν στο νέο εταιρικό σχήμα εφόσον αυτό θα επιτρέπεται από τις εποπτικές αρχές στις οποίες υπάγονται. Η έναρξη λειτουργίας του νέου εταιρικού οχήματος αναμένεται εντός του τρέχοντος οικονομικού έτους".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v