Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΗ: Συνάντηση Χατζηδάκη με Αθανασόπουλο

Υπό τη σκιά της παραίτησης του γενικού διευθυντή ορυχείων συναντήθηκαν σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Κωστής Χατζηδάκης και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ κ. Τάκης Αθανασόπουλος.

  • της Αθηνάς Καλαϊτζόγλου
ΔΕΗ: Συνάντηση Χατζηδάκη με Αθανασόπουλο
Υπό τη σκιά της παραίτησης του γενικού διευθυντή ορυχείων συναντήθηκαν σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Κωστής Χατζηδάκης και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ,  κ. Τάκης Αθανασόπουλος.

Από το ΥΠΑΝ διαμηνύεται πως η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο των τακτικών εβδομαδιαίων επαφών που έχουν οι κ. Χατζηδάκης και Αθανασόπουλος.

Σύμφωνα με κύκλους προσκείμενους στον υπουργό, το ΥΠΑΝ δεν υπεισέρχεται, σε αυτήν τουλάχιστον τη χρονική στιγμή, σε αλλαγές προσώπων στη ΔΕΗ, με το σκεπτικό ότι αυτό είναι θέμα της Επιχείρησης. Ωστόσο, διαμηνύεται με νόημα πως το υπουργείο παρακολουθεί όσες γίνονται.

Ο κ. Μελάς, όπως μετέδωσε πρώτο το euro2day στη στήλη Χαμαιλέων, παραιτήθηκε από τη θέση του, ανταποκρινόμενος στο αίτημα του κ. Αθανασόπουλου.

Ωστόσο, η παραίτησή του δεν ήρθε ως θέμα στο διοικητικό συμβούλιο που έγινε την ίδια ημέρα, δηλαδή προχθές Τρίτη.

Η παραίτηση Μελά, ύστερα από θητεία περίπου 40 ετών στη ΔΕΗ, προκάλεσε την αντίδραση της ΔΑΚΕ, καθώς ο απελθών γενικός διευθυντής ανήκει στην κυβερνητική παράταξη.

Παραμένουν άγνωστα μέχρι στιγμής αν η αντίδραση της ΔΑΚΕ θα φτάσει μέχρι τη Ρηγίλλης και το πώς ενδεχομένως θα αντιδράσει ο πρώην υπουργός Ανάπτυξης κ. Δημ. Σιούφας, άνθρωπος του οποίου θεωρείται ο παραιτηθείς γενικός διευθυντής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μελάς παραιτήθηκε λόγω διαφορετικών απόψεων που είχε με υψηλόβαθμο στέλεχος της ΔΕΗ, το οποίο τοποθετήθηκε σε νευραλγική θέση επί ημερών του κ. Αθανασόπουλου και ανήκει στον στενό κύκλο των συνεργατών του.

Η ανακοίνωση της ΔΕΗ

Την παραίτησή του από τη θέση του Γενικού Διευθυντή Ορυχείων της ΔΕΗ Α.Ε. υπέβαλε ο κ. Κωνσταντίνος Μελάς, η οποία θα ισχύσει από 1ης Μαΐου 2009, σε επιβεβαίωση σχετικής αναφοράς της στήλης Χαμαιλέων από τις 29/4.

Για την αντικατάστασή του θα ακολουθηθούν οι προβλεπόμενες από τον κανονισμό της ΔΕΗ διαδικασίες. Χρέη Γενικού Διευθυντή Ορυχείων θα ασκεί, παράλληλα με τα καθήκοντά του ως Γενικός Διευθυντής Εμπορίας, ο κ. Χρήστος Ποσειδών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v