Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΛΠΕ: Εξελέγη ο Τ. Χριστοδούλου

Τη διανομή μερίσματος 0,20 ευρώ ανά μετοχή ενέκρινε η ετήσια γενική συνέλευση της εταιρίας Ελληνικά Πετρέλαια, που πραγματοποιήθηκε σήμερα 31 Μαρτίου. Η αποκοπή του μερίσματος θα γίνει στις 6 Απριλίου 2004.

ΕΛΠΕ: Εξελέγη ο Τ. Χριστοδούλου
Τη διανομή μερίσματος 0,20 ευρώ ανά μετοχή ενέκρινε η ετήσια γενική συνέλευση της εταιρίας Ελληνικά Πετρέλαια, που πραγματοποιήθηκε σήμερα 31 Μαρτίου.

Η αποκοπή του μερίσματος θα γίνει στις 6 Απριλίου 2004. Δικαιούχοι του μερίσματος θα είναι οι μέτοχοι που είναι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Μετόχων της εταιρίας μετά την συνεδρίαση του Χ.Α. της 05/04/2004.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα, συνεδρίασε το διοικητικό συμβούλιο της εταιρίας, το οποίο εξέλεξε στη θέση του προέδρου και του διευθύνοντος συυμβούλου τον Τίμο Χριστοδούλου.

Η ανάληψη των καθηκόντων από τον Τ. Χριστοδούλου, συνοδεύτηκε και με αλλαγές στο Δ.Σ. του Ομίλου. Συγκεκριμένα, πέραν του Γ. Μωραίτη, απομακρύνονται ο εντεταλμένος σύμβουλος Γ. Χαλβατζόγλου, ο Ν. Μαδεμλής και ο Π. Νικολαϊδης. Αντίστροφα, εισέρχονται στο Δ.Σ. ο Δ. Ματθαίου, ο Γ. Παυλόπουλος και ο Μ. Μυριάνθης.

Την συνέλευση, που πραγματοποιήθηκε με τη παρουσία του 55% των μετόχων, άνοιξε ο υφυπουργός ανάπτυξης Γιώργος Σαλαγκούδης, ο οποίος αναφέρθηκε στο στρατηγικό ρόλο που διαδραματίζουν τα ΕΛΠΕ στην Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή αλλά και στη νέα δυναμική που αποκτά ο όμιλος με τη δραστηριοποίηση του στην ηλεκτροπαραγωγή.

Εκτενή αναφορά στα πεπραγμένα του ομίλου κατά τη προηγούμενη οικονομική χρήση έκανε ο γενικός διευθυντής προγραμματισμού και διεθνών δραστηριοτήτων Ανδρέας Τζούρος. Ο ίδιος προέβλεψε ότι οι τιμές του αργού και για το 2004 θα είναι υψηλές αφού υπάρχει αστάθεια σε μεγάλες πετρελαιοπαραγωγές χώρες όπως η Βενεζουέλα και η Νιγηρία.

Παρά τη υψηλή κερδοφορία του ομίλου για το 2003, αίσθηση προκαλούν τα αρνητικά αποτελέσματα της ΟΚΤΑ η οποία κατέγραψε ζημιές 7,5 εκατ. ευρώ έναντι 2,8 εκατ. ευρώ ζημιών του 2002.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κάποια διαδικαστικά θέματα όπως οι αποζημιώσεις των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, η αμοιβή του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου, αλλά και η πρόσληψη ορκωτών ελεγκτών θα εξεταστούν σε έκτακτη γενική συνέλευση η οποία σύμφωνα με τον κ. Τίμο Χριστοδούλου θα πραγματοποιηθεί σύντομα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v