Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μοχλός: Σχολιασμός δημοσιευμάτων

Σε διαρκή ετοιμότητα για την κατασκευή του στεγάστρου του κολυμβητηρίου στο ΟΑΚΑ βρισκόταν η Μοχλός, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της η εταιρία, για το διάστημα από τον Ιούνιο 2003 έως και τον Φεβρουάριο του 2004 στην οποία, όπως συμπληρώνει, συνέταξε και υπέβαλε τέσσερις διαφορετικές μελέτες για το έργο.

Μοχλός: Σχολιασμός δημοσιευμάτων
Σε διαρκή ετοιμότητα για την κατασκευή του στεγάστρου του κολυμβητηρίου στο ΟΑΚΑ βρισκόταν η Μοχλός, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της η εταιρία, για το διάστημα από τον Ιούνιο 2003 έως και τον Φεβρουάριο του 2004.

Συμπληρώνει, μάλιστα, στην ανακοίνωση η Μοχλός, πως συνέταξε και υπέβαλε τέσσερις διαφορετικές μελέτες για αυτό, έπειτα από εντολή της Διευθύνουσας Υπηρεσίας του έργου.

Η πλήρης ανακοίνωση της Μοχλός:

”Η Μοχλός είναι μέλος της Κοινοπραξίας Μοχλός - Intracom Κατασκευές – Γαντζούλας, αναδόχου του έργου ”Ολυμπιακό Κέντρο Κολύμβησης Ο.Α.Κ.Α.: Έργα ανακαίνισης - Αναβάθμισης”, στο οποίο έχουν ολοκληρωθεί οι συμβατικές υποχρεώσεις της κοινοπραξίας και το οποίο ήδη τελεί υπό παραλαβή.

Με εντολή της Διευθύνουσας Υπηρεσίας του παραπάνω έργου, συντάξαμε και υποβάλαμε τέσσερις διαφορετικές μελέτες για το στέγαστρο, διαχρονικά από τον Ιούνιο 2003 έως και τον Φεβρουάριο του 2004.

Κατά τη διάρκεια ολοκλήρου του παραπάνω διαστήματος, είμαστε σε διαρκή ετοιμότητα για την κατασκευή του στεγάστρου, μόλις αυτή μας ανετίθετο, κάτι το οποίο ουδέποτε έγινε, προφανώς όχι με ευθύνη μας.

Επανειλημμένα, καθ’ όλο το παραπάνω χρονικό διάστημα, τονίσαμε έντονα την ανάγκη λήψης άμεσης απόφασης, είτε θετικής είτε αρνητικής, λόγω του εξαιρετικά σύντομου χρονικού διαστήματος για την κατασκευή ενός ιδιαίτερα πολύπλοκου τεχνικού αντικειμένου, όμως κάτι τέτοιο δεν έγινε, προφανώς και πάλι όχι με ευθύνη μας.

Στις 4/3/2004 η Υπηρεσία του έργου, μας ενημέρωσε, ότι η υπογραφή της σχετικής σύμβασης θα γίνει με την Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΚΟΕ), αφού είχε καταλήξει σε συμφωνημένο τεχνικό και οικονομικό αντικείμενο, καθώς και σε χρονοδιάγραμμα εργασιών για την κατασκευή του στεγάστρου.

Με τις διαρκείς αναβολές, για τη λήψη έστω κάποιας απόφασης, και παρότι ο χρόνος κατασκευής συμπιέστηκε, όσο αυτό ήταν δυνατόν, το έργο δεν ήταν δυνατό να περατωθεί πριν τις 25.7.2004, όπως είχε προσυμφωνηθεί. Προφανώς, αν η απόφαση ελαμβάνετο ένα μήνα νωρίτερα, το έργο θα μπορούσε να περαιωθεί και ένα μήνα νωρίτερα.

Για όλα τα παραπάνω, υποβληθήκαμε σε τεράστιες δαπάνες για τις οποίες ακόμη δεν έχουμε αποζημιωθεί.”

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v