Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Ενίσχυση ανεκτέλεστου με 3 έργα

Μειοδότης σε τρεις διαγωνισμούς στο εξωτερικό για έργα όπου ο συνολικός προϋπολογισμός αγγίζει τα 410 εκατ. ευρώ αναδείχτηκε ο όμιλος Ελλάκτωρ και πλέον αναμένει την ολοκλήρωση των γραφειοκρατικών διαδικασιών.

  • του Φάνη Γαβρινιώτη
ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Ενίσχυση ανεκτέλεστου με 3 έργα
Μειοδότης σε τρεις διαγωνισμούς στο εξωτερικό για έργα όπου ο συνολικός προϋπολογισμός αγγίζει τα 410 εκατ. ευρώ αναδείχτηκε ο όμιλος Ελλάκτωρ και πλέον αναμένει την ολοκλήρωση των γραφειοκρατικών διαδικασιών ώστε να κατοχυρώσει την ανάληψή τους με την υπογραφή των σχετικών συμβάσεων.
 
Τα δύο πρώτα έργα αφορούν στην ανέγερση νοσοκομειακών μονάδων στη Ρουμανία (αξίας κοντά στα 300 εκατ. ευρώ), ενώ το τρίτο -ύψους 110 εκατ. ευρώ- έχει να κάνει με την κατασκευή αυτοκινητοδρόμου στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Σημειώνεται πως και τα τρία έργα έχουν εξασφαλισμένη χρηματοδότηση και την εκτέλεσή τους θα αναλάβει η θυγατρική Άκτωρ.

Τα τελευταία χρόνια ο όμιλος Ελλάκτωρ δίνει έμφαση στα έργα του εξωτερικού, με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή περισσότερο από το 30% του ανεκτέλεστου υπολοίπου του να προέρχεται από συμβάσεις που ανέλαβε εκτός των ελληνικών συνόρων.

Συγκεκριμένα, το ύψος αυτών ακριβώς των συμβάσεων που έχει εξασφαλίσει ο κατασκευαστικός όμιλος διαμορφώνεται σήμερα στο 1,4 δισ. ευρώ, με το συνολικό ανεκτέλεστο υπόλοιπο (συμπεριλαμβανομένων δηλαδή και των έργων στην Ελλάδα) να ανέρχεται στα 4,8 δισ. ευρώ.

Η διεθνής παρουσία της Ελλάκτωρ εκτείνεται προς το παρόν σε έξι χώρες, των Βαλκανίων (Ρουμανία, Βουλγαρία) και του αραβικού κόσμου (Κουβέιτ, Κατάρ, Ομάν και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα), όπου εκτελεί οδικά, οικοδομικά και ενεργειακού χαρακτήρα έργα υποδομής.

Επιδίωξη του κατασκευαστικού ομίλου είναι η μεγαλύτερη ενίσχυση της παρουσίας του στο εξωτερικό και δη στα κράτη όπου έχει αναπτύξει δραστηριότητα, συμμετέχοντας σε νέους διαγωνισμούς.

[email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v