Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η θέση της Alpha Leasing για πρόταση Alpha Bank

Εύλογο και δίκαιο θεωρεί το προσφερόμενο τίμημα ύψους 6,50 ευρώ ανά μετοχή, το διοικητικό συμβούλιο της Alpha Leasing, χαρακτηρίζοντας παράλληλα συμφέρουσα για τους μετόχους της τη δημόσια πρόταση της Alpha Bank.

Η θέση της Alpha Leasing για πρόταση Alpha Bank
Εύλογο και δίκαιο θεωρεί το διοικητικό συμβούλιο της Alpha Leasing το προσφερόμενο τίμημα, ύψους 6,50 ευρώ (τοις μετρητοίς) ανά εξαγοραζόμενη μετοχή από την Alpha Bank.

Παράλληλα, το διοικητικό συμβούλιο χρακτηρίζει συμφέρουσα για τους μετόχους της τη δημόσια πρόταση της Alpha Bank, όπως αυτή διατυπώνεται στο από 10/3/2004 εγκεκριμένο πληροφοριακό δελτίο της δημοσίας προτάσεως.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση της Alpha Leasing, η δημοσία προαιρετική πρόταση της Alpha Bank για την απόκτηση του συνόλου των μετοχών της εταιρίας, που δεν κατέχει, έναντι 6,50 ευρώ ανά μετοχή ήταν το αντικείμενο συζήτησης της σημερινής (19/3/2004) συνεδρίασης του διοικητικού της συμβουλίου.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, ετέθησαν υπ’ όψη των μελών του διοικητικού συμβουλίου το περιεχόμενο του πληροφοριακού δελτίου της δημοσίας προτάσεως καθώς και η λεπτομερής έκθεση της εγνωσμένου κύρους και εμπειρίας, σύμφωνα με την Alpha Leasing, εταιρίας παροχής επενδυτικών υπηρεσιών ”HSBC Παντελάκης Α.Χ.Ε.Π.Ε.Υ., η οποία έχει ορισθεί, ως ανεξάρτητος χρηματοοικονομικός σύμβουλος της Εταιρίας

Επίσης, η εταιρία σημειώνει ότι οι εργαζόμενοι της δεν εξέφρασαν προς το διοικητικό συμβούλιο γνώμη σχετικά με τις επιπτώσεις της δημοσίας προτάσεως αναφορικά με την απασχόλησή τους, ούτε υπέβαλαν οποιαδήποτε αντίρρηση αναφορικά με το ίδιο θέμα.

Εξάλλου, μεταξύ των όρων που συνεκτίμησε διοικητικό συμβούλιο της Alpha Leasing ήταν το γεγονός ότι η δημόσια πρόταση ενδεχομένως να επιφέρει περαιτέρω μείωση του αριθμού των μετοχών της εταιρίας που διαπραγματεύονται ελεύθερα στη χρηματιστηριακή αγορά.

Το τελευταίο, τονίζει η ίδια ανακοίνωση, πιθανώς να οδηγήσει σε αντίστοιχη μείωση της εμπορευσιμότητας των μετοχών της εταιρίας, με ενδεχόμενες αρνητικές συνέπειες στην τιμή της μετοχής της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v