Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τεχνική Ολυμπιακή: Διευκρινίσεις για Ευαγγελισμό

”Είμαστε παρόντες και αγωνιζόμαστε διαρκώς για την ολοκλήρωση του έργου”, αναφέρει σε ανακοίνωση της η Τεχνική Ολυμπιακή αναφορικά με το έργο που έχει αναλάβει στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός.

Τεχνική Ολυμπιακή: Διευκρινίσεις για Ευαγγελισμό
”Είμαστε παρόντες και αγωνιζόμαστε διαρκώς για την ολοκλήρωση του έργου”, αναφέρει σε ανακοίνωση της η Τεχνική Ολυμπιακή αναφορικά με το έργο που έχει αναλάβει στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός.

Ειδικότερα, στο δελτίο τύπου της Τεχνικής Ολυμπιακής και της θυγατρικής της Μοχλός Α.Ε., σημειώνεται πως αυτό έρχεται έπειτα από χθεσινά και σημερινά σχόλια στα Μ.Μ.Ε. περί δήθεν εγκατάλειψης της εργολαβίας των κεντρικών εργαστηρίων του Ευαγγελισμού.

Πιο αναλυτικά, η εταιρία προς αποκατάσταση της αλήθειας, ανακοινώνει τα εξής:

” Πράγματι έχουμε αναλάβει την υπόψη εργολαβία , που αποτελείται από δύο τμήματα : το νέο κτίριο εργαστηρίων και την αναδιαρρύθμιση της πτέρυγας ΑΧΕΠΑ (2ος, 3ος και μέρος του 4ου ορόφου) στο Γ.Ν.Α. ”Ευαγγελισμός”, όπου αυτή την στιγμή λειτουργούν τα εργαστήρια του νοσοκομείου, χωρίς να είναι ενταγμένη στην σύμβασή μας, η αναδιαρρύθμιση του 9ου και 10ου ορόφου της πτέρυγας ΑΧΕΠΑ, όπου προβλέπεται να φιλοξενηθούν οι V.I.P. κατά την διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων.

Δεν έχουμε εξαφανιστεί, όπως εσφαλμένα αναφέρθηκε, αλλά είμαστε παρόντες στο έργο διαρκώς και αγωνιζόμαστε να ολοκληρώσουμε το έργο προσπαθώντας να ξεπεράσουμε ανυπέρβλητα εμπόδια.

Όμως, όπως εξάλλου ισχύει σε κάθε εργολαβία, αυτή είναι αδύνατον να ολοκληρωθεί χωρίς την σύμπραξη του εργοδότη (ΔΕΠΑΝΟΜ) και ειδικότερα:

Το νέο κτίριο Εργαστηρίων έχει ολοκληρωθεί, πλην όμως δεν μπορούν να γίνουν οι τελικές δοκιμές και να λειτουργήσει, καθόσον δεν έχουν γίνει από πλευράς ΔΕΠΑΝΟΜ (που έχει την σχετική υποχρέωση) οι αρμόδιες ενέργειες για τις πάσης φύσεως παροχές (ηλεκτρικό ρεύμα, τηλέφωνα, data, ατμός, ιατρικά αέρια, νερό ύδρευσης - πυρόσβεσης, αποχέτευση, LPG), παρόλο που έχουμε υποβάλλει σχετικές αλλεπάλληλες έγγραφες οχλήσεις από το 2002, οι οποίες ουδέποτε απαντήθηκαν.

Ακόμα, η είσοδος του νέου κτιρίου εργαστηρίων, δεν μπορεί να κατασκευασθεί, διότι εδώ και χρόνια υπάρχει και λειτουργεί καντίνα ακριβώς μπροστά από το σημείο της εισόδου.

Παρ’ όλες τις επανειλημμένες έγγραφες οχλήσεις μας δεν στάθηκε δυνατή η απομάκρυνση της, με αποτέλεσμα αφενός το κτίριο να μένει ημιτέλες σε εκείνο το σημείο, αφετέρου να φράζεται η έξοδος πυρασφαλείας του.

Η αναδιαρρύθμιση της πτέρυγας ΑΧΕΠΑ δεν μπορεί να ξεκινήσει αν δεν μετακομίσουν τα εργαστήρια (που λειτουργούν σε αυτή) στο νέο κτίριο, το οποίο όμως δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς τις παροχές που αναφέρθηκαν στην προηγούμενη παρ. 3.

Πέραν από αυτό, ακόμη δεν έχει εγκριθεί η σχετική μελέτη αναδιαρρύθμισης από τη ΔΕΠΑΝΟΜ. Δηλαδή με λίγα λόγια, δεν έχουμε ελεύθερους τους χώρους εργασίας, αλλά ούτε και εγκεκριμένη μελέτη.

Τα ηλεκτροπαραγωγά ζεύγη που αποφασίσθηκε να τοποθετηθούν στο νέο κτίριο Εργαστηρίων και θα εξυπηρετούν ολόκληρο τον Ευαγγελισμό ακόμη δεν έχουν εγκριθεί από τη ΔΕΠΑΝΟΜ, με αποτέλεσμα να υπάρχει εμπλοκή στις εργασίες ολοκλήρωσης του υπογείου του νέου κτιρίου, καίτοι έχουμε κάνει ενέργειες εδώ και δύο χρόνια.

Τέλος, ο όμιλός μας έχει αποδείξει και διαρκώς αποδεικνύει τις μεγάλες τεχνικές δυνατότητές του, έχοντας εκτελέσει επιτυχημένα εδώ και δεκαετίες, και συνεχίζοντας και τώρα να εκτελεί, μεγάλα έργα, αρκετά πολυπλοκότερα του υπόψη έργου, αξίας εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, μεταξύ των οποίων και πολλά κατεπείγοντα Ολυμπιακά Έργα.”

Εξάλλου, η εταιρία δήλωσε κατηγορηματικά πως ούτε ως σκέψη δεν υπήρξε ποτέ ενδεχόμενο πώλησης μετοχών της TOUSA, απαντώντας έτσι σε δημοσιεύματα εφημερίδων που επικαλούνταν ξένους οίκους, σχετικά με την πρόθεσή της για πώληση της θυγατρικής εισηγμένης στο Nasdaq, TOUSA.

Ειδικότερα, σε σημερινή της (19 Μαρτίου) ανακοίνωση, η Τεχνική Ολυμπιακή σχολιάζει όχι μόνο δεν σκοπεύει να πουλήσει την αμερικανική θυγατρική της, αλλά εντείνονται οι προσπάθειες για την περαιτέρω διεύρυνση και επέκταση των δραστηριοτήτων της και σε άλλες περιοχές της αγοράς ”homebuilding” των ΗΠΑ.

Όσον αφορά στην έκδοση του ομολογιακού δανείου ύψους 125 εκατ. δολαρίων μειωμένης εξασφάλισης (senior subordinated bonds), η Τεχνική Ολυμπιακή αναφέρει ότι οριστικοποιήθηκε, βάσει προσφορών, το ετήσιο επιτόκιο σε 7,5% και η συναλλαγή ολοκληρώθηκε στις 17 Μαρτίου.

Παράλληλα, στην ανακοίνωση επισημαίνονται οι πρόσφατες θετικές αξιολογήσεις και λοιπές εκτιμήσεις του διεθνούς επενδυτικού οίκου Moody’s για την TOUSA και τις προοπτικές της, καθώς προχώρησε σε αναβάθμιση και κατάταξή της στο Β2 για την έκδοση του ομολόγου, τονίζοντας παράλληλα τη διατήρηση, εκ μέρους της εταιρίας, της πειθαρχημένης κεφαλαιακής δομής της, με παράλληλη επεξεργασία των προοπτικών επέκτασής της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v