Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βωβός: Αισιοδοξία για Βοτανικό

Η χορήγηση στον Παναθηναϊκό της άδειας εκσκαφών και αντιστηρίξεων για την κατασκευή του γηπέδου του στο Ο.Τ.45 στον Βοτανικό δημιουργεί αισιοδοξία για την υλοποίηση της διπλής ανάπλασης, επισημαίνει η Μπάμπης Βωβός.

Βωβός: Αισιοδοξία για Βοτανικό
Η χορήγηση στον Παναθηναϊκό της άδειας εκσκαφών και αντιστηρίξεων για την κατασκευή του γηπέδου του στο Ο.Τ. 45 στον Βοτανικό δημιουργεί αισιοδοξία για την υλοποίηση της διπλής ανάπλασης, επισημαίνει η Μπάμπης Βωβός.

Ειδικότερα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η Μπάμπης Βωβός προέβη:

* Στη δωρεάν παραχώρηση προς τον Δήμο Αθηναίων του μεγαλύτερου μέρους της ιδιοκτησίας της στο Ο.Τ. 45, προκειμένου να χωροθετηθεί το γήπεδο του ΠΑΟ.

* Στην κατεδάφιση όλων των επικείμενων βιομηχανικών κτιρίων, επιφάνειας 110.000 τ.μ.

* Στην ανέγερση στο Ο.Τ. 45α κτιρίου της, κατασκευασμένου κατά ποσοστό περίπου 70%. Οι εργασίες κατασκευής του κτιρίου διεκόπησαν την 4η Δεκεμβρίου 2008 λόγω της επιβληθείσας από το Συμβούλιο της Επικρατείας αναστολής.

Για τις εκτελεσθείσες μέχρι τη διακοπή εργασίες, περιλαμβανομένης και της δαπάνης για την αγορά των ιδιοκτησιών ΕΤΜΑ-ΕΛΛΑΤΕΞ, η Πειραιώς Real Estate έχει πιστοποιήσει συνολικό ποσό δαπάνης εκατόν πενήντα τεσσάρων εκατομμυρίων τετρακοσίων είκοσι χιλιάδων ευρώ (ευρώ 154.420.000). 

Όπως επισημαίνεται, η Μπάμπης Βωβός έχει συμβάλει αποφασιστικά στην υλοποίηση της μεταφοράς του γηπέδου στον Βοτανικό και συνακόλουθα στην απόδοση σε κοινοχρησία της εκτάσεως της Λεωφόρου Αλεξάνδρας.
 
Τέλος, σημειώνεται ότι η εφαρμογή του άρθρου 12 του Ν. 3481/2006 στο Ο.Τ. 45α που παραμένει στην ιδιοκτησία της εταιρίας, αποτελούσε και αποτελεί το δικαιοπρακτικό θεμέλιο για την παραχώρηση, κατά τα άνω, της έκτασης στον Δήμο Αθηναίων, καθώς και για την κατεδάφιση των επικείμενων κτιρίων. Τυχόν ανατροπή του δικαιοπρακτικού αυτού θεμελίου θα σημαίνει αναπότρεπτα την επιστροφή της έκτασης επί της οποίας θα ανεγερθεί το γήπεδο στην ιδιοκτησία μας, καθώς και τη γέννηση αξιώσεων αποζημίωσης για κάθε περαιτέρω ζημία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v