Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μύλοι Λούλη: Φεύγει και από την Αλβανία

Μέσα στο πρώτο εξάμηνο του έτους αναμένεται να ολοκληρωθούν οι συζητήσεις για την παραγωγική αποχώρηση της Μύλοι Λούλη και από την Αλβανία.

  • της Αλεξάνδρας Γκίτση
Μύλοι Λούλη: Φεύγει και από την Αλβανία
Μέσα στο πρώτο εξάμηνο του έτους αναμένεται να ολοκληρωθούν οι συζητήσεις για την παραγωγική αποχώρηση της Μύλοι Λούλη και από την Αλβανία.

Μετά την ολοκλήρωση πέρυσι της πώλησης του υπόλοιπου ποσοστού που κατείχε στις θυγατρικές της στη Ρουμανία και στη Βουλγαρία προς την LLI Euromills GmbH η Μύλοι Λούλη έχει ξεκινήσει συζητήσεις με τους υπόλοιπους μετόχους, της κατά 41,45% θυγατρικής της ATLAS Sh.A. που εδρεύει στα Τίρανα της Αλβανίας, για την πώληση σε αυτούς των μετοχών της. Συζητήσεις οι οποίες και αναμένεται να ολοκληρωθούν μέσα στο α΄ εξάμηνο του 2009. 

Έπειτα από αυτή την κίνηση, η εταιρία δεν θα συμμετέχει πλέον σε καμιά επιχείρηση με παραγωγική δραστηριότητα στο εξωτερικό, ολοκληρώνοντας έτσι το πλάνο αναδιοργάνωσης του ομίλου και της εταιρίας.

Παρ’ όλα αυτά στόχος της είναι η ισχυροποίηση της παρουσίας της στην Ελλάδα, ούτως ώστε σε εύλογο χρονικό διάστημα να αναζητήσει νέες επενδυτικές ευκαιρίες σε άλλες χώρες.

Στα σχέδια της εταιρίας συμπεριλαμβάνεται και εκτεταμένη, σχεδόν εξ ολοκλήρου, κίνηση εκσυγχρονισμού των κτιριακών και μηχανολογικών εγκαταστάσεων της βιομηχανικής μονάδας οποία βρίσκεται στο Κερατσίνι Αττικής.

Παράλληλα, για τη φετινή χρονιά οι προσπάθειες της εταιρίας όσον αφορά στην εμπορική πολιτική θα επικεντρωθούν για: μεν τα επαγγελματικά προϊόντα στην αναδιοργάνωση του δικτύου πωλήσεων, ώστε να είναι πιο ευέλικτο, συγκεκριμένα στον νομό Αττικής, στη μεγαλύτερη ανάπτυξη των περιοχών της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, αλλά και της δυτικής Μακεδονίας, στον ριζικό ανασχεδιασμό της προσέγγισης στην περιοχή της Θεσσαλονίκης και στην περισσότερη ανάπτυξη στην Κύπρο.

Για δε τα καταναλωτικά προϊόντα, πρωταρχικός στόχος είναι η σωστή επανατοποθέτηση σε όλα τα ράφια των super markets, όπου για τον λόγο αυτό προχώρησε σε συνεργασία με εξωτερικό συνεργάτη για τα καθήκοντα του merchandising, στον νομό Αττικής καταρχήν και στη συνέχεια, ενδεχομένως μέχρι το τέλος του 2009, σε όλη την επικράτεια προωθώντας έτσι νέες εναλλακτικές προσφορές.

Σημειωτέον, η εταιρεία στηριζόμενη στις σχέσεις της με τον αυστριακό όμιλο Μύλων LLI Euromills GmbH ο οποίος κατέχει αυτή τη στιγμή το 5% του μετοχικού της κεφαλαίου προχωρεί στις αναμενόμενες, από μια τέτοια συνεργασία, συνέργιες. Συγκεκριμένα, πέραν των τακτικών συναντήσεων με τους εκπροσώπους όλων των χωρών συμμετέχει και σε ένα project αναδιοργάνωσης των αγορών β΄ υλών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v