Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εθνική: Απέκτησε συμμετοχή στον βουλγαρικό BTΚ

Συμμετοχή στον βουλγαρικό οργανισμό τηλεπικοινωνιών BTΚ απέκτησε η Εθνική Τράπεζα μέσω της θυγατρικής της Εθνική Επιχειρηματικών Συμμετοχών που συμμετείχε στην εξαγορά του 65% του BTΚ μέσω κοινοπραξίας.

Εθνική: Απέκτησε συμμετοχή στον βουλγαρικό BTΚ
Συμμετοχή στον βουλγαρικό οργανισμό τηλεπικοινωνιών BTΚ απέκτησε η Εθνική Τράπεζα, μέσω της θυγατρικής της Εθνική Επιχειρηματικών Συμμετοχών που συμμετείχε σε κοινοπραξία για την εξαγορά του 65% του BTΚ.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η συμφωνία μεταβίβασης των μετοχών υπογράφηκε πρόσφατα από τους εκπροσώπους της κοινοπραξίας και τον προϊστάμενο της Υπηρεσίας Ιδιωτικοποιήσεων της Βουλγαρίας, ενώ σε ό,τι αφορά τη μεταβίβαση των μετοχών, σημειώνεται πως αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός των προσεχών εβδομάδων.

Η συνολική επένδυση της κοινοπραξίας ανέρχεται στα 280 εκατ. ευρώ, ποσό το οποίο αποτελείται από το τίμημα της εξαγοράς ύψους 230 εκατ. ευρώ και την ανάληψη της υποχρέωσης για την κάλυψη της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας κατά 50 εκατ. ευρώ.

Επίσης, η ανακοίνωση επισημαίνει πως η κοινοπραξία, στην οποία επικεφαλής είναι ο διεθνής επενδυτικός οίκος Advent International, δεσμεύεται να υλοποιήσει ένα πενταετές επενδυτικό πλάνο που ανέρχεται σε τουλάχιστον 400 εκατ. ευρώ και να προχωρήσει στην περικοπή περισσότερων από 4.500 θέσεων εργασίας στην πρώτη τριετία.

Ο BTK είναι ο δημόσιος οργανισμός παροχής σταθερής τηλεφωνίας της Βουλγαρίας. Στο πλαίσιο της διαδικασίας ιδιωτικοποιήσεώς του, ενδέχεται να εκδοθεί στον ΒΤΚ και η τρίτη άδεια κινητής τηλεφωνίας (GSM) στη Βουλγαρία.

Το 2003 η εταιρία παρουσίασε κύκλο εργασιών της τάξεως του 520 εκατ. ευρώ, ενώ τα καθαρά της κέρδη προσέγγισαν τα 120 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v