Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΜΕΤΚΑ: Στο 1,1 εκατ. ευρώ η αγορά του 54% της TCB

Στο 1,19 εκατ. ευρώ ανήλθε το τίμημα για την εξαγορά του επιπλέον 54% της ΜΕΤΚΑ στην Technical Consulting Bureau, διαμορφώνοντας τη συμμετοχή της εισηγμένης στο 94%. Πηγή των Κεφαλαίων για την εν λόγω εξαγορά ήταν το αδιάθετο υπόλοιπο από την αύξηση κεφαλαίου του 1999.

ΜΕΤΚΑ: Στο 1,1 εκατ. ευρώ η αγορά του 54% της TCB
Εναντι 1,194 εκατ. ευρώ αποκτήθηκαν οι 6.638 κοινές ονομαστικές μετοχές της εταιρίας Technical Consulting Bureau από τη ΜΕΤΚΑ, μετά την αγορά των οποίων η συμμετοχή της εισηγμένης διαμορφώθηκε στο 94%. Σημειώνεται, ότι πριν την εν λόγω εξαγορά, η συμμετοχή της εισηγμένης ανερχόνταν στο 40%.

Πηγή των Κεφαλαίων για την εν λόγω εξαγορά, σύμφωνα και με σχετική ανακοίνωση της εισηγμένης, ήταν τα υπάρχοντα αδιάθετα υπόλοιπα από την αύξηση κεφαλαίου του 1999, ενώ η επένδυση θεωρείται οριστική τοποθέτηση, ως εξαγορά εταιρίας του κλάδου και θα τεθεί προς έγκριση στην προσεχή γενική συνέλευση.

Για το 2001 - με βάση τον ισολογισμό 31/12/2001, ο οποίος ελέγχθηκε από την PriceWaterhouseCoopers - ο τζίρος της εξαγορασθείσας διαμορφώθηκε σε 1,6 δις δρχ., ενώ παρουσίασε ζημίες 100 εκατ. δρχ.

Σημειώνεται, ότι λόγω της μεγάλης διαφοράς των οικονομικών μεγεθών μεταξύ της ΜΕΤΚΑ και της εξαγορασθείσας, η προβλεπόμενη θετική επίδραση στα βασικά οικονομικά μεγέθη της ΜΕΤΚΑ από την παραπάνω (πρόσθετη) συμμετοχή, αναμένεται περιορισμένης έκτασης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v