Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΛΒΟ: Στις 6 Απριλίου η νέα γενική συνέλευση

Δεν παρέστη εκπρόσωπος του δημοσίου κατά την σημερινή επαναληπτική έκτακτη γενική συνέλευση της Ελληνικής Βιομηχανίας Οχημάτων, με αποτέλεσμα να αναβληθεί για τρίτη συνεχή φορά και να ορισθεί στις 6 Απριλίου.

ΕΛΒΟ: Στις 6 Απριλίου η νέα γενική συνέλευση
Της Αθηνάς Καλαιτζόγλου

Δεν παρέστη εκπρόσωπος του δημοσίου κατά την σημερινή επαναληπτική έκτακτη γενική συνέλευση της Ελληνικής Βιομηχανίας Οχημάτων, με αποτέλεσμα να αναβληθεί για τρίτη συνεχή φορά.

Η εξέλιξη αυτή ήταν εν πολλοίς αναμενόμενη, με δεδομένη την αλλαγή της κυβερνητικής σκυτάλης και την μη έγκαιρη ενημέρωση των αρμόδιων υπουργών για τα θέματα της αρμοδιότητος τους.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γ. Αλογοσκούφης διαμήνυσε στις διοικήσεις των εταιριών του ευρύτερου δημόσιου τομέα που εμπίπτουν στον τομέα ευθύνης του υπουργείου να αναβάλουν τις προγραμματισμένες έκτακτες συνελεύσεις μέχρι να ενημερωθεί σχετικά, και το ίδιο ανέφερε και στον πρόεδρο της ΕΛΒΟ Δημ. Καμαργιάννη.

Κατόπιν αυτής της εξέλιξης η πλευρά του ομίλου Μυτιληναίου, που κατέχει το 43% των μετοχών της εταιρίας και το μάνατζμεντ, είχε δύο επιλογές, δηλ. είτε να αναβάλει οριστικά την έκτακτη γενική συνέλευση, πηγαίνοντας απευθείας στην ετήσια τακτική γενική συνέλευση, όπου θα συζητιόταν όλα τα ανοικτά ζητήματα που αφορούν στο μέλλον της εταιρίας, είτε να ορίσει επαναληπτική σύγκληση, πράγμα που έγινε τελικά.

Η έκτακτη γενική συνέλευση ορίσθηκε να γίνει στις 6 Απριλίου, στις 2 μ.μ. στην έδρα της εταιρίας, στη ΒΙΠΕ Θεσσαλονίκης, στη Σίνδο.

Ωστόσο, η επιλογή αυτή δεν εμποδίζει το διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΛΒΟ Ε. Μυτιληναίο να επιδιώξει να έχει συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Οικονομίας στο ενδιάμεσο διάστημα, προκειμένου να συζητηθούν σε πρώτη φάση τα θέματα που έχουν τεθεί προς συζήτηση (business plan και αύξηση μετοχικού κεφαλαίου), χωρίς να αποκλείεται ταυτόχρονα και το ενδεχόμενο, ανάλογα με τις προθέσεις που θα ανιχνευθούν, τα εκκρεμή αυτά ζητήματα, σε μια προσπάθεια επίδειξης καλής θέλησης και συναινετικού κλίματος, να μεταφερθούν προς συζήτηση στην ετήσια τακτική γενική συνέλευση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v