Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ρουσόπουλος: Ο Τ. Αράπογλου στο πηδάλιο της ΕΤΕ

Η κυβέρνηση αποφάσισε να προτείνει για τη θέση του Διοικητή της Εθνικής Τράπεζας στη θέση του εκλιπόντος Θ. Καρατζά, τον Τάκη Αράπογλου, ανώτατο τραπεζικό στέλεχος, δήλωσε ο Θ. Ρουσόπουλος, ενώ για την περίπτωση της Εμπορικής θα υπάρξουν διαπραγματεύσεις με την Credit Agricole.

Ρουσόπουλος: Ο Τ. Αράπογλου στο πηδάλιο της ΕΤΕ
Η κυβέρνηση αποφάσισε να προτείνει για τη θέση του Διοικητή της Εθνικής Τράπεζας στη θέση του εκλιπόντος Θ. Καρατζά, τον Τάκη Αράπογλου, ανώτατο τραπεζικό στέλεχος.

Αυτό ανακοίνωσε ο υπουργός Επικρατείας Θ. Ρουσόπουλος, προσθέτοντας, παράλληλα, ότι η κυβέρνηση θα ζητήσει την αντικατάσταση του προέδρου και του διοικητικού συμβουλίου της Εμπορικής Τράπεζας.



”Θα προηγηθούν διαβουλεύσεις με τους μετόχους της μειοψηφίας”, αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Ρουσόπουλος, εννοώντας την Credit Agricole.

Ο κ. Τάκης Αράπογλου από το 1978 έως το 1991 εργάστηκε, με βάση το Λονδίνο, στις τράπεζες Paine Webber, Citicorp Investment Bank και Chase Investment Bank.

Ειδικεύτηκε σε θέματα κεφαλαιαγοράς ομολόγων και μετοχών, παραγώγων, και στρατηγικών συμβουλών. Το 1991 επέστρεψε στην Ελλάδα όπου ανέλαβε πρόεδρος και διευθύνων σύβμουλος του ομίλου της Ιονικής και Λαϊκής Τράπεζας.

Παράλληλα διορίστηκε πρόεδρος της ΔΙΑΣ (Διατραπεζικά Συστήματα), με συνολική ευθύνη ολοκλήρωσης του έργου το οποίο και παραδόθηκε στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα το 1993.

Το 2000 επέστρεψε στη Citigroup στο Λονδίνο ως managing director, global banks industry head. Από τον Ιανουάριο του 2004 είναι senior advisor στο Global Corporate and Investment Bank της Citigroup, με βάση το Λονδίνο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v