Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

LAMDA: Τρεις συμφωνίες για Mediterranean Cosmos

Οι εταιρίες Μασούτη, Inditex - ZARA και Village Cinemas θα εγκατασταθούν στο Mediterranean Cosmos, το μεγαλύτερο εμπορικό και ψυχαγωγικό πάρκο της Β. Ελλάδος, που αναπτύσσει η κοινοπραξία LAMDA Development και Sonae – Χαραγκιώνης, μέσω της Πυλαία ΑΕ.

LAMDA: Τρεις συμφωνίες για Mediterranean Cosmos
της Αντιόπης Σχοινά

Τους τρεις μεγαλύτερους εμπορικούς ηγέτες, που θα εγκατασταθούν και αναμένεται να λειτουργήσουν σαν μαγνήτης για τις υπόλοιπες εμπορικές διεθνείς και εγχώριες επιχειρήσεις στο Mediterranean Cosmos, το μεγαλύτερο εμπορικό και ψυχαγωγικό πάρκο της Β. Ελλάδος, ανακοίνωσε η διοίκηση της Πυλαία ΑΕ.

Πρόκειται για τις εταιρίες Μασούτη, τον ισπανικό όμιλο ”Inditex”, γνωστός από την αλυσίδα ”Zara” και τα ”Village Cinemas”.

Το Mediterranean Cosmos είναι το πρώτο και μεγαλύτερο στο είδος του εμπορικό και ψυχαγωγικό κέντρο στη Βόρεια Ελλάδα, που αναπτύσσει η κοινοπραξία LAMDA Development και Sonae – Χαραγκιώνης, μέσω της Πυλαία ΑΕ, στην περιοχή της Πυλαίας στη Θεσσαλονίκη.

Το Mediterranean Cosmos αναπτύσσεται σε οικόπεδο συνολικής επιφάνειας 250.000 τ.μ., ιδιοκτησίας του Oικουμενικού Πατριαρχείου, έχει συνολική επιφάνεια ενοικιάσιμου χώρου (Gross Leasable Area) 45.000 τ.μ. και η ημερομηνία ολοκλήρωσής του έχει οριστεί για τα τέλη του τρέχοντος έτους με αρχές του 2005.

H επένδυση ξεπερνά τα 100 εκατ. ευρώ, αναμένεται να δημιουργήσει περισσότερες από 2.500 θέσεις εργασίας.

Οσον αφορά τη συμφωνίας της Πυλαία ΑΕ με το Oικουμενικού Πατριαρχείου αυτή αφορά στη παραχώρηση της χρήσης του οικοπέδου για 30 χρόνια επί μισθώσει, η οποία αφορά στο μεγαλύτερο μέρος βασικό μίσθωμα ενώ ένα μικρό ποσοστό θα αυξάνεται με βάσει τα έσοδα του κέντρου.

Το Κέντρο έχει σχεδιαστεί σε δυο κύρια επίπεδα, με εμπορικά καταστήματα συνολικής έκτασης 45.000 τ.μ., τα οποία εξυπηρετούνται με εσωτερικούς και ημικαλυμμένους πεζόδρομους και 3.000 υπέργειες θέσεις στάθμευσης, κατανεμημένες ισόρροπα στις πέντε κύριες εισόδους του Kέντρου.

Η σύνθεση του περιλαμβάνει μία υπεραγορά 2.000 τ.μ., εννιά υπερκαταστήματα 12.500 τ.μ., 188 μικρά καταστήματα 19.300 τ.μ., 18 καταστήματα διατροφής 1.000 τ.μ., οκτώ εστιατόρια 2.000 τ.μ., πολυκινηματογράφο 11 αιθουσών 5.700 τ.μ., ένα χώρο ψυχαγωγίας 2.500τ.μ. και 3.000 θέσεις στάθμευσης.

Παράλληλα ενδιαφέρον για το ”Mediterranean Cosmos”, έχουν εκδηλώσει η αλυσίδα εστιατορίων, ”TGI Friday’s”, τα ”Starbucks”.

Εκτός από το ”Mediterranean Cosmos”, συνεχίζεται και η κατασκευή της επέκτασης του συγκροτήματος, που φιλοξενεί το υφιστάμενο, ”Village Center” Θεσσαλονίκης και στην οποία ενδιαφέρον για λειτουργία καταστημάτων έχουν εκδηλώσει οι αλυσίδες, ”Neoset”, ”Lidl”, ”Flocafe” και ”Hondos”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v