Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συμφωνία συνεργασίας Telia Sonera με ΟΤΕ (update)

Συμφωνία στρατηγικής σημασίας με την εταιρεία Telia Sonera, μια από τις μεγαλύτερες εταιρίες τηλεπικοινωνιών στον κόσμο, υπέγραψε για λογαριασμό του ΟΤΕ η OTEGlobe. Η συμφωνία αφορά στη διασύνδεση των IP δικτύων των δύο εταιριών, με σκοπό τη μεταφορά φωνής και δεδομένων.

Συμφωνία συνεργασίας Telia Sonera με ΟΤΕ (update)
του Σταμάτη Ζαχαρού

Συμφωνία στρατηγικής σημασίας με την εταιρεία Telia Sonera, μια από τις μεγαλύτερες εταιρίες τηλεπικοινωνιών στον κόσμο, υπέγραψε για λογαριασμό του ΟΤΕ η OTEGlobe.

Η συμφωνία που υπεγράφη στις αρχές της εβδομάδας και αναμένεται να ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες από τον ΟΤΕ, αφορά στη διασύνδεση των IP (Internet Protocol) δικτύων των δύο εταιριών, με σκοπό τη μεταφορά φωνής και δεδομένων.

Μετά τη διασύνδεση θα δημιουργηθεί σύμφωνα με στελέχη του ΟΤΕ ένα από τα μεγαλύτερα IP δίκτυα στον κόσμο.

Η συμφωνία καθορίζει και επιμέρους τομέις της συνεργασίας των δύο εταιριών. Έτσι ο ΟΤΕ θα διαχειρίζεται και θα τερματίζει στην ευρύτερη περιοχή της ΝΑ λεκάνης της Μεσογείου την κίνηση που θα στέλνει η Telia Sonera από τον υπόλοιπο κόσμο, και κυρίως τις χώρες της Β. Ευρώπης, ενώ με τη σειρά της η Telia Sonera θα διαχειρίζεται και θα τερματίζει την κίνηση του ΟΤΕ προς τις χώρες της Β. Ευρώπης.

Οι δύο εταιρίες –σύμφωνα με πληροφορίες που προέρχονται από στελέχη του ΟΤΕ που είναι σε θέση να γνωρίζουν- συμφώνησαν να λανσάρουν co-branded προϊόντα που απευθύνονται σε carriers και μεγάλους τηλεπικοινωνιακούς οργανισμούς (υπηρεσίες διασύνδεσης) στις περιοχές όπου δραστηριοποιούνται.

Επιπλέον, και πάντα σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι δύο εταιρίες συμφώνησαν να κάνουν κοινές προσφορές σε μεγάλους οργανισμούς της ΝΑ Ευρώπης, της Μ. Ανατολής και των γύρω περιοχών.



Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΟΤΕGlobe, o κ. Αναστάσιος Αγγέλογλου, διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, σχολίασε ότι ”η συμφωνία αυτή με την TeliaSonera International Carrier, μέσω της συσπείρωσης των γεωγραφικών και τεχνολογικών δυνάμεων των δύο εταιριών, μάς δίνει τη δυνατότητα της περαιτέρω επέκτασης των επιχειρηματικών μας δραστηριοτήτων”.

”Μέσω αυτής της συνεργασίας δημιουργούμε ένα από τα μεγαλύτερα δίκτυα IP στον κόσμο ώστε να παρέχουμε ακόμη ανταγωνιστικότερες υπηρεσίες, παγκόσμιου επιπέδου, στους πελάτες μας”, συνέχισε ο ίδιος.

Είμαστε πεπεισμένοι ότι η στρατηγική αυτή συνεργασία θα είναι αρκετά επιτυχής με κοινό όφελος για τις δύο εταιρίες.”

Από την πλευρά της, η κυρία Eva Lindqvist, πρόεδρος της TeliaSonera International Carrier, χαρακτήρισε τη συμφωνία ”ιδιαιτέρως σημαντική”, ενώ ”ανοίγει νέους ορίζοντες για την ανάπτυξη των κοινών επιχειρηματικών μας δραστηριοτήτων. Μαζί με την OTEGlobe θα έχουμε την ευκαιρία να επεκτείνουμε την παρουσία μας στην αγορά και να διευρύνουμε το φάσμα των υπηρεσιών στους πελάτες μας”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v