Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Alpha Ασφαλιστική: Αύξηση ασφαλίστρων 11,8%

Ανω των 3,5 εκατ. ευρώ εκτιμάται ότι θα ανέλθουν τα προ φόρων κέρδη της Alpha Ασφαλιστική για το 2001, ενώ αύξηση 11,8% κατέγραψε το σύνολο των καθαρών ασφαλίστρων. Κατά 32,7% αυξήθηκαν τα ασφάλιστρα Ζωής, ενώ κατά 2,4% μειώθηκαν τα ασφάλιστρα Ζημιών.

Alpha Ασφαλιστική: Αύξηση ασφαλίστρων 11,8%
Aύξηση της τάξης του 11,8% σημείωσε το σύνολο των καθαρών ασφαλίστρων της Alpha Ασφαλιστική για το 2001, καθώς ανήλθε σε 112,897 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 54,228 εκατ. ευρώ είναι τα ασφάλιστρα Ζωής (αύξηση 32,7%) και τα 58,669 εκτα. ευρώ είναι τα ασφάλιστρα Ζημιών (μείωση 2,4%).

Η αύξηση των ασφαλίστρων ενισχύθηκε σημαντικά, σύμφωνα και με το σχετικό δελτίο τύπου της εταιρίας, από το Bancassurance, το οποίο κατά το 2001 αύξησε τη συμμετοχή του στη συνολική παραγωγή.

Τα κέρδη χρήσεως προ φόρων εκτιμάται ότι θα υπερβούν τα 3,5 εκατ. ευρώ.

Το σύνολο των ασφαλιστικών προβλέψεων ανήλθε σε 197,447 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 12,7% έναντι του 2000. Αναλυτικά, οι ασφαλιστικές προβλέψεις του Κλάδου Ζωής ανήλθαν σε 119,360 εκατ. ευρώ και των Κλάδων Γενικών Ασφαλίσεων σε 78,087 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 18,4% και 4,8% αντιστοίχως.

Με την επίτευξη της παραγωγής αυτής, η Alpha Ασφαλιστική προώθησε το μερίδιο αγοράς της από 2,9% το 1998 σε 4,3% το 2001, ακολουθώντας αυστηρή και επιλεκτική πολιτική προσκτήσεως εργασιών στους κερδοφόρους κλάδους. Χαρακτηριστικό δείγμα της πολιτικής αυτής, σύμφωνα πάντα με το σχετικό δελτίο τύπου, είναι ότι η εταιρία κατέχει μερίδιo αγοράς 2% στον Κλάδο Αυτοκινήτων.

Το 2001 η Alpha Ασφαλιστική εμπλούτισε το φάσμα των προϊόντων της με 4 νέα προϊόντα, 1 αμιγώς επενδυτικό, 2 στον τομέα παροχών Υγείας και 1 στον τομέα Αστικής Ευθύνης. Ειδικότερα:

- Το Alpha Unit Linked Εγγυημένου Κεφαλαίου, το οποίο προσφέρει στον επενδυτή τη σιγουριά του εγγυημένου κεφαλαίου μετά την 3ετία ισχύος του, σε συνδυασμό με τα φορολογικά οφέλη και τη δυνατότητα αποκομίσεως κερδών από τις αναμενόμενες αποδόσεις του Αμοιβαίου Κεφαλαίου ”Alpha Ασφαλιστικό Μικτό Αμοιβαίο Κεφάλαιο Εσωτερικού”. Το πρόγραμμα αυτό είχε εξαιρετική αποδοχή από το κοινό και ιδιαίτερα από την πελατεία της Τραπέζης.

- Την Alpha Διάγνωση, η οποία προσφέρει πλήρες check up ετησίως, πλήρη προγενετικό έλεγχο και ολοκληρωμένες διαγνωστικές υπηρεσίες.

- Την Ειδική Υπερκάλυψη, η οποία εξασφαλίζει απεριόριστη κάλυψη νοσοκομειακών εξόδων, με συγκριτικό πλεονέκτημα τον συμφέροντα για τον ασφαλισμένο συνδυασμό της με οποιοδήποτε ομαδικό πρόγραμμα νοσοκομειακής περιθάλψεως και

- Την Alpha Επαγγελματική Ευθύνη Ιατρών και Φαρμακοπιών, η οποία καλύπτει τις νόμιμες ευθύνες των επαγγελματιών ως συνέπεια αμελούς πράξεως, παραλείψεως ή σφάλματος.

Επίσης, κατά το 2001 υλοποιήθηκε η εφαρμογή Bancassurance στο Intranet της Alpha Bank, η οποία δίνει απευθείας πρόσβαση σε όλα τα Καταστήματα της Τραπέζης για τη διάθεση σύγχρονων τραπεζοασφαλιστικών προϊόντων.

Το 2001, από το δίκτυο των συνεργατών της εταιρίας προωθήθηκαν 28 Αμοιβαία Κεφάλαια όλων των κατηγοριών της Alpha ΑΕΔΑΚ (Μετοχικά, Ομολογιακά, Μικτά και Διαχειρίσεως Διαθεσίμων).

Στο πλαίσιο της πολιτικής προωθήσεως του bancassurance, ικανοποιητική ήταν η προώθηση προϊόντων Καταναλωτικής και Στεγαστικής Πίστεως (πιστωτικές κάρτες και κάρτες διευκολύνσεως, καταναλωτικά δάνεια και δάνεια κατοικίας) από το ασφαλιστικό δίκτυο.

Η προώθηση των προϊόντων της εταιρίας γίνεται μέσω των 2 υποκαταστημάτων, 83 Ασφαλιστικών Γραφείων Πωλήσεων, 250 συνεργαζόμενων Πρακτορείων και όλων των Καταστημάτων της Alpha Bank. Το δίκτυο, το οποίο καλύπτει όλη την Ελλάδα, ενισχύθηκε κατά το 2001 με 16 νέα Γραφεία Πωλήσεων σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Οι στόχοι που τίθενται από την εταιρία συνοψίζονται:

* Πλήρης αξιοποίηση του Δικτύου Καταστημάτων Alpha Bank, με έμφαση στην ανάπτυξη των εργασιών bancassurance.

* Περαιτέρω ανάπτυξη του κύκλου εργασιών με ποιοτική και επιλεκτική πολιτική.

* Περιορισμός των γενικών εξόδων, ώστε το ποσοστό τους έναντι των ασφαλίστρων να μειωθεί σημαντικά.

* Συνεχής εκπαίδευση και αξιολόγηση των Ασφαλιστικών Συνεργατών, σύμφωνα με τα πρότυπα του Ομίλου, με στόχο στο άμεσο μέλλον να επιτευχθεί μεγαλύτερη αξιοποίησή τους για την προώθηση προϊόντων bancassurance.

* Περαιτέρω ανάπτυξη του δικτύου Ασφαλιστικών Συνεργατών με την προσέλκυση νέων επιλεγμένων Ασφαλιστών.

* Τελειοποίηση της υποδομής του πληροφορικού συστήματος, η οποία ήδη έχει ολοκληρωθεί όσον αφορά στις Γενικές Ασφαλίσεις και ανάπτυξη του συστήματος για τον Κλάδο Ασφαλίσεων Ζωής.

Επιπρόσθετα, με την επωνυμία Alpha Μεσιτική Ασφαλίσεων, ξεκίνησε τη λειτουργία της στις αρχές του 2002 η νέα εταιρία του ομίλου Alpha Bank, της οποίας κύρια αποσχόληση αποτελούν οι Ναυτιλιακές και Αεροπορικές Ασφαλίσεις. Η εταιρία προήλθε από την εξαγορά της Π.Π. Καραμάνος και Υιός (Μεσίτες Ασφαλίσεων) από την Alpha Ασφαλιστική, με σκοπό την ισχυροποίηση της παρουσίας της και την απόκτηση σημαντικού μεριδίου στην αγορά της ναυτασφαλιστικής μεσιτείας. Σημειώνεται, ότι η εξαγορασθείσα εταιρία βρίσκεται στις τρεις πρώτες θέσεις σε μερίδιο αγοράς στην Ελλάδα, σύμφωνα και με το σχετικό δελτίο τύπου.

Οι υπηρεσίες της Alpha Μεσιτικής Ασφαλίσεων θα προωθούνται και από το δίκτυο συνεργατών της Alpha Ασφαλιστικής, καθώς και το δίκτυο των Καταστημάτων της Alpha Bank σε όλη την Ελλάδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v