Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Intracom: Δύο νέα έργα για Intrasoft International

Την ανάληψη δύο νέων έργων σε Λετονία και Λιθουανία ανέλαβε η Intrasoft International, εταιρία μέλος του ομίλου της Intracom. Τα έργα αυτά γίνονται στα πλαίσια της ένταξης των ανωτέρω χωρών στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Intracom: Δύο νέα έργα για Intrasoft International
Την ανάληψη δύο νέων έργων σε Λετονία και Λιθουανία ανέλαβε η Intrasoft International, εταιρία μέλος του ομίλου της Intracom.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρίας, έπειτα από διεθνή διαγωνισμό αυτή ανέλαβε την υλοποίηση του συστήματος Computerised Transit Control System των Τελωνείων της Λετονίας.

Το έργο, το οποίο βασίζεται σε σύγχρονο περιβάλλον ανάπτυξης τεχνολογιών Internet, εκτελείται σε συνεργασία με τη Φινλανδική εταιρία Hewlett Packard ΟΥ και προορίζεται να εξυπηρετήσει τις ανάγκες του εμπορίου της χώρας για τη μεταφορά και παρακολούθηση των εμπορευμάτων από το σημείο αναχώρησης μέχρι τον τελικό προορισμό.

Ακόμα εξυπηρετεί την διευκόλυνση της ηλεκτρονικής υποβολής δηλώσεων διαμετακόμισης και την ασφαλή ανταλλαγή ηλεκτρονικών εγγράφων και πληροφοριών μεταξύ του Νέου Διακρατικού Συστήματος Διαμετακόμισης (NCTS) και όλων των εμπλεκομένων φορέων (εμπόρων, μεταφορικών εταιρειών).

Επιπλέον, η Intrasoft International, μετά από διεθνή διαγωνισμό, ανέλαβε την υλοποίηση ενός σύνθετου έργου για λογαριασμό των Τελωνείων της Λιθουανίας, σε συνεργασία με την τοπική εταιρία INFORMACINES TECHNOLOGIJOS UAB.

Το δεύτερο αυτό έργο αναφέρει η εταιρία είναι σπονδυλωτό, αποτελούμενο από μια ομάδα εφαρμογών για την κάλυψη ενός φάσματος μηχανογραφικών αναγκών των Λιθουανικών Τελωνείων.

Το έργο προβλέπεται να καλύψει τη διαχείριση τελωνιακών εγγυητικών, την ανάλυση και διαχείριση της επισφάλειας των εμπορευμάτων και των συναλλασσομένων, καθώς και τις μεταφορές με χρήση TIR και ΑΤΑ carnet.

Επίσης, στο πλαίσιο του έργου, η Intrasoft International θα αναπτύξει και μια, ανάλογη με αυτή των Τελωνείων της Λετονίας, εφαρμογή για το εμπόριο της χώρας.

Όπως σημειώνει η εταιρία η ολοκλήρωση και λειτουργία των ανωτέρω συστημάτων αποτελεί μία από τις υποχρεώσεις που πηγάζουν από την ένταξη των ανωτέρω χωρών στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σύμφωνα με την εταιρία, η τεχνογνωσία και πολυετής εμπειρία της στο χώρο των Ευρωπαϊκών συστημάτων Φορολογίας και Τελωνείων αφενός μεν αποτέλεσε έναν από τους βασικούς παράγοντες επιλογής της στην ανάληψη των έργων αυτών, αφετέρου δε εγγυάται την έγκαιρη και ποιοτική υλοποίησή τους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v