Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΠΑΡΝ: Το καλοκαίρι οι εργασίες για Άγ. Κοσμά

Το ταχύτερο δυνατό θα επιδιώξει η Παρνασσός να ξεκινήσει τα έργα αξιοποίησης του χώρου του πρώην Ολυμπιακού Κέντρου Ιστιοπλοΐας στον Άγιο Κοσμά, μετά την έγκριση από το ΥΠΕΧΩΔΕ της περιβαλλοντικής μελέτης.

  • του Φάνη Γαβρινιώτη
ΠΑΡΝ: Το καλοκαίρι οι εργασίες για Άγ. Κοσμά
Το ταχύτερο δυνατό -ώστε να κερδίσει το χαμένο χρόνο- θα επιδιώξει η εισηγμένη Παρνασσός να ξεκινήσει τα έργα αξιοποίησης του χώρου του πρώην Ολυμπιακού Κέντρου Ιστιοπλοΐας στον Άγιο Κοσμά, μετά την έγκριση από το ΥΠΕΧΩΔΕ της περιβαλλοντικής μελέτης για  την επένδυση των 150 εκατ. ευρώ.

Ήδη, η εταιρία Σείριος Α.Ε. (θυγατρική της Παρνασσός που έχει αναλάβει το project) συντάσσει τον φάκελο που θα υποβληθεί στην αρμόδια πολεοδομία μεγάλων έργων προκειμένου να εξασφαλίσει τις αναγκαίες οικοδομικές άδειες, με στόχο εντός του καλοκαιριού -αν φυσικά στο μεταξύ δεν προκύψουν νέα προβλήματα από προσφυγές- να αρχίσει η ανάπτυξη του πολυχώρου αγορών και αναψυχής Alsity.

Υπενθυμίζεται ότι η Παρνασσός μέσω της θυγατρικής Σείριος Α.Ε. παρέλαβε τον χώρο από την εταιρία Ολυμπιακά Ακίνητα πριν από περίπου δύο χρόνια, αλλά στο διάστημα που ακολούθησε δεν μπόρεσε να υλοποιήσει τα σχέδιά της λόγω της καθυστέρησης στην εξασφάλιση των απαραίτητων αδειοδοτήσεων.

Έτσι, ενώ αρχικά η διοίκηση της εταιρίας υπολόγιζε πως το συγκρότημα Alsity θα άνοιγε τις πύλες του το 2009, τελικά αυτό που ενδεχομένως να γίνει φέτος θα είναι να ξεκινήσουν οι εργασίες για τη δημιουργία του. Ωστόσο, τα στελέχη της εισηγμένης δεν αποκλείουν τους επόμενους μήνες -ίσως και εντός του καλοκαιριού-  να λειτουργήσει η μαρίνα του συγκροτήματος του Αγίου Κοσμά, καθώς υπάρχει ήδη θετική γνωμοδότηση από τα αρμόδια όργανα της Πολιτείας και αναμένεται η εξασφάλιση των σχετικών αδειών.

Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί πως από τον Ιούλιο του 2007 και μέχρι σήμερα η Σείριος έχει καταβάλει ως μισθώματα στον ιδιοκτήτη της έκτασης, την εταιρία Ολυμπιακά Ακίνητα, περισσότερα από 25 εκατ. ευρώ. Το μηνιαίο μίσθωμα είναι της τάξεως του 1 εκατ. ευρώ. Υπενθυμίζεται, επίσης, πως η Σείριος Α.Ε. θα διαχειριστεί το συγκρότημα για διάστημα 45 ετών.

-Υπό διεύρυνση το επενδυτικό σχήμα;

Το "ξεμπλοκάρισμα" του έργου θεωρείται βέβαιο πως θα επαναφέρει στο προσκήνιο τα σενάρια περί εισόδου νέων μελών στο επενδυτικό σχήμα. Αυτή τη στιγμή μοναδικός επενδυτής είναι η εισηγμένη Παρνασσός, εταιρία συμφερόντων του προέδρου της κατασκευαστικής ΑΤΤΙΚΑΤ κ. Παναγιώτη Πανούση.

Όταν η Παρνασσός κέρδισε τον διαγωνισμό των Ολυμπιακών Ακινήτων για την παραχώρηση - αξιοποίηση του συγκροτήματος του Αγίου Κοσμά εκδηλώθηκε ενδιαφέρον συμμετοχής στην επένδυση από κατασκευαστικούς και από άλλους ομίλους.

Ωστόσο, το ενδιαφέρον ατόνισε στη συνέχεια λόγω της καθυστέρησης στην υλοποίηση του project, το οποίο θα περιλαμβάνει χώρους αναψυχής, εμπορικό κέντρο, ξενοδοχειακή μονάδα και μαρίνα. Οι εξελίξεις εκτιμάται πως θα αναζωπυρώσουν τις συζητήσεις για συνεργασία της Παρνασσός με άλλους επενδυτές, προνομιακή θέση στις οποίες θα έχει ο όμιλος της ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ που πλέον είναι μεγαλομέτοχος της κατασκευαστικής ΑΤΤΙΚΑΤ.

Πάντως, όπως σημειώνουν στελέχη των δύο εισηγμένων, οι όποιες αποφάσεις θα εξαρτηθούν από την οικονομική συγκυρία και από το κατά πόσον θα προκύψουν νέα εμπόδια στην υλοποίηση της επένδυσης.

[email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v