Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Άβαξ: Σύμβαση έργου 142,9 εκατ. στην Πολωνία

H J&P άβαξ ανακοινώνει ότι στις 14/4/2009 στο Wroclaw της Πολωνίας υπογράφηκε η σύμβαση για την κατασκευή του σταδίου του Wroclaw, συνολικού προϋπολογισμού χωρίς ΦΠΑ 142,9 εκατ. ευρώ.

Άβαξ: Σύμβαση έργου 142,9 εκατ. στην Πολωνία
H J&P Άβαξ ανακοινώνει ότι στις 14/4/2009 στο Wroclaw της Πολωνίας υπογράφηκε η σύμβαση για την κατασκευή του σταδίου του Wroclaw, συνολικού προϋπολογισμού χωρίς ΦΠΑ 142,9 εκατ. ευρώ μεταξύ του δήμου του Wroclaw και κοινοπραξίας εταιριών στην οποία η J&P ΑΒΑΞ Α.Ε. μετέχει με ποσοστό 48,52%.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το στάδιο του Wroclaw είναι ένα από τα στάδια τα οποία θα φιλοξενήσουν το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου EURO 2012. Έχει χωρητικότητα 43.000 θεατών, με όλες τις θέσεις στεγασμένες και προορίζεται να χρησιμοποιηθεί και για άλλες εκδηλώσεις, όπως συναυλίες κ.λπ.

Σημειώνεται ότι το συγκρότημα περιλαμβάνει εκτός από τις αθλητικές εγκαταστάσεις, χώρους στάθμευσης (τριώροφο υπέργειο parking), υπαίθριο parking, χώρους συγκέντρωσης VIP, χώρους VIP προς ενοικίαση, εστιατόρια, καταστήματα κ.λπ.

Η προθεσμία του έργου είναι 21 μήνες.

Όπως επισημαίνεται, η παρούσα σύμβαση έρχεται σε συνέχεια των προηγούμενων συμβάσεων, τις οποίες έχει υπογράψει η J&P ΑΒΑΞ στην Πολωνία. Ήδη έχει περατώσει ένα οικοδομικό έργο στην πόλη Gliwice και μία οδοποιία στην περιοχή της πόλης Miedzyrzec Podlaski.

Σήμερα εκτελεί κυρίως έργα κατασκευής τμημάτων του αυτοκινητόδρομου Α1, προϋπολογισμού ευρώ 380 εκατ. Ήδη το ανεκτέλεστο των έργων της J&P ΑΒΑΞ στην Πολωνία, μαζί με την παρούσα σύμβαση, ξεπερνά τα 315 εκατ. ευρώ χωρίς ΦΠΑ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v