Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΤΕ: Ολοκλήρωση placement στην τιμή των 13,5 ευρώ

Η Εθνική Τράπεζα ανακοινώνει την επιτυχή διάθεση 5.954.000 ιδίων μετοχών σε θεσμικούς επενδυτές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό μέσω ταχείας διαδικασίας βιβλίου προσφορών στην τιμή των 13,50 ευρώ.

ΕΤΕ: Ολοκλήρωση placement στην τιμή των 13,5 ευρώ
Η Εθνική Τράπεζα ανακοινώνει την επιτυχή διάθεση 5.954.000 ιδίων μετοχών σε θεσμικούς επενδυτές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό μέσω ταχείας διαδικασίας βιβλίου προσφορών. 

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η τελική τιμή διάθεσης διαμορφώθηκε στα 13,50 ευρώ ανά μετοχή που είναι 3,7% χαμηλότερη από την τιμή κλεισίματος της Πέμπτης, 9 Απριλίου 2009. 

Σημειώνεται ότι η χρηματιστηριακή συναλλαγή για τη μεταβίβαση των μετοχών θα εκτελεστεί στις 15/4/2009 και τα κεφάλαια που θα αντληθούν θα βελτιώσουν την κεφαλαιακή επάρκεια της Εθνικής Τράπεζας και τους σχετικούς δείκτες.

Όπως μετέδωσε χθες το euro2day.gr:

Με πλήρη επιτυχία -δεδομένης και της συγκυρίας- στέφθηκε το placement των 6 εκατ. ιδίων μετοχών της Εθνικής Τράπεζας που ολοκληρώθηκε αργά το απόγευμα στην τιμή των 13,50 ευρώ.

Η τιμή συνιστά discount 4% από το σημερινό κλείσιμο (14,10 ευρώ).

Χαρακτηριστικό της ζήτησης είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, το γεγονός ότι οι Έλληνες θεσμικοί απορρόφησαν "500.000 τεμάχια περίπου", ενώ το υπόλοιπο μέρος διατέθηκε σε ποιοτικούς θεσμικούς επενδυτές του εξωτερικού.

Η συναλλαγή αύξησε το core equity της τράπεζας κατά 75 εκατομύρια ευρώ περίπου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα "πακέτα" θα περάσουν αύριο μέσω του Χ.Α.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v