Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

MIG: "Στήνει" την Ολυμπιακή του μέλλοντος

Με πυρετώδεις ρυθμούς συνεχίζει το επιτελείο της εταιρείας αερομεταφορών του Ομίλου Marfin Investment Group (MIG) την συγκρότηση της νέας Ολυμπιακής Αεροπορίας. Συνολικά οι προσλήψεις θα ξεπεράσουν τις 4.000 υπαλλήλους.

  • της Μάρως Τσαντήλα
MIG: Στήνει την Ολυμπιακή του μέλλοντος
Με πυρετώδεις ρυθμούς συνεχίζει το επιτελείο της εταιρείας αερομεταφορών του Ομίλου Marfin Investment Group (MIG) την συγκρότηση της νέας Ολυμπιακής Αεροπορίας. Η σύμβαση για την πώληση της εταιρείας από το δημόσιο στον Όμιλο MIG είναι πλέον νόμος του κράτους μετά την ψήφισή του από τη Βουλή, την περασμένη εβδομάδα και πλέον ο χρόνος μετρά αντίστροφα έως την 1η Οκτωβρίου οπότε και οι τρεις εταιρείες θα περάσουν στον έλεγχου της MIG.

Κύριο μέλημα του Ομίλου MIG είναι η στελέχωση των εταιρειών με προσωπικό. Συνολικά οι προσλήψεις θα ξεπεράσουν τις 4.000 υπαλλήλους. Βέβαια πρώτη προτεραιότητα είναι οι προσλήψεις στην εταιρεία αεροπορικού έργου για την οποία, όπως αναφέρουν στελέχη της εταιρείας αερομεταφορών της MIG, έχουν υποβληθεί περισσότερες από 20.000 αιτήσεις.

Αυτή την εποχή στα γραφεία της Λεωφόρου Βάρης – Κορωπίου πραγματοποιείται το «ξεκαθάρισμα» των αιτήσεων που έχουν υποβληθεί, διαδικασία που αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το τέλος ου επόμενου μήνα, ενώ έχουν ξεκινήσει και οι πρώτες συνεντεύξεις.

Επόμενη προτεραιότητα είναι η στελέχωση της εταιρείας επίγειας εξυπηρέτησης για την οποία επίσης θα χρειαστεί μεγάλος αριθμός προσωπικού. Η εταιρεία της τεχνικής βάσης είναι αυτή που φαίνεται να προβληματίζει λιγότερο τα στελέχη της MIG που είναι επιφορτισμένα με την στελέχωση των νέων εταιρειών, καθώς είναι ήδη γνωστή η πρόθεση της εταιρείας να προσλάβει το σύνολο των πτυχιούχων μηχανικών της ΟΑ εφόσον βέβαια αυτοί το επιθυμούν.

Ειδική ρύθμιση για τους νυν εργαζόμενους της ΟΑ

Να σημειώσουμε ότι στον νόμο που ψηφίστηκε περιλαμβάνεται ρύθμιση που είχε ζητηθεί από την πλευρά της MIG και η οποία προβλέπει ότι υπάλληλοι της Ολυμπιακής που επιθυμούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους και να διεκδικήσουν την πρόσληψή τους στην νέα εταιρεία μπορούν να το πράξουν χωρίς πρόβλημα.

Αρχικώς προβλέπονταν ότι οι υπάλληλοι της Ολυμπιακής θα μπορούσαν να κάνουν κινήσεις για το επαγγελματικό τους μέλλον μόνον μετά την 1η Οκτωβρίου, οπότε και οι εταιρείες περνούν στον Όμιλο MIG και οι υφιστάμενες εταιρείες τίθενται υπό εκκαθάριση.

Η ρύθμιση αυτή όμως δημιουργούσε πρόβλημα κυρίως στους συμβασιούχους και εποχικούς υπαλλήλους της εταιρείας οι οποίοι δεν θα μπορούσαν να διεκδικήσουν μια θέση στην νέα εταιρεία.

Καθώς όμως και από την πλευρά του Ομίλου MIG η εμπειρία των νυν υπαλλήλων της Ολυμπιακής θεωρείται πολύτιμο προσόν που μπορεί να βοηθήσει την ένα εταιρεία ζητήθηκε και τελικώς έγινε δεκτό από την πλευρά της κυβέρνησης όσοι ενδιαφέρονται να μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις για πρόσληψη στην νέα εταιρεία.

Συνεχίζεται η αναζήτηση αεροσκαφών

Τέλος ο Όμιλος MIG ακόμη δεν έχει προχωρήσει στη σύναψη συμφωνιών για την ενοικίαση αεροσκαφών. Η αναζήτηση για την εξεύρεση νέων αεροσκαφών, μικρής ηλικίας συνεχίζεται. Σε περίπτωση που οι σχετικές συμφωνίες συναφθούν άμεσα τότε η αεροπορική εταιρεία της MIG θα ξεκινήσει σταδιακά να αναλαμβάνει δρομολόγια ώστε η μετάβαση από την δημόσια Ολυμπιακή στην ιδιωτική εταιρεία να γίνει σταδιακά.

Αν αυτό δεν καταστεί δυνατό τότε η μετάβαση από το ένα σχήμα στο άλλο θα γίνει στις 30 Σεπτεμβρίου του 2009 και από την 1η Οκτωβρίου ο Όμιλος της Ολυμπιακής θα λειτουργεί υπό το νέο καθεστώς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v