ΟΛΠ: "Πάγωμα" τιμολογίων και στο β' εξάμηνο

Σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε την 13-04-09 εθιμοτυπική συνάντηση του νεοεκλεγέντος από τις πρόσφατες Αρχαιρεσίες Προεδρείου της ΔΝΕ με τον Διευθ. Σύμβουλο του ΟΛΠ.ΑΕ κ. Νικ. Αναστασόπουλο.

ΟΛΠ: Πάγωμα τιμολογίων και στο β εξάμηνο
Το "πάγωμα" των τιμολογίων και για το δεύτερο εξάμηνο του 2009 έχει εισηγηθεί στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΛΠ ο CEO του οργανισμού, κ. Αναστασόπουλος, όπως ανέφερε σε συνάντησή του με το προεδρείο της ΔΝΕ.  

Ειδικότερα, η εθιμοτυπική συνάντηση του νεοεκλεγέντος από τις πρόσφατες Αρχαιρεσίες Προεδρείου της Διεθνούς Ναυτικής Ενώσεως με τον Διευθ. Σύμβουλο του ΟΛΠ.ΑΕ κ. Νικ. Αναστασόπουλο πραγματοποιήθηκε σήμερα, σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα, όπως αναφέρει η ανακοίνωση.  

Κατά την συνάντηση αυτή από πλευράς του Προεδρείου της Δ.Ν.Ε. ετέθησαν ζητήματα του άμεσου μέλλοντος, αναφορικά με το λιμάνι του Πειραιά και συγκεκριμένα σε ότι αφορά την πρόοδο των επενδυτικών σχεδιασμών του Οργανισμού, την υλοποίηση της Σύμβασης παραχώρησης τμημάτων του ΣΕΜΠΟ σε ιδιώτες, καθώς και την προώθηση των διαδικασιών θέσπισης στα πλαίσια του παρόντος Κανονισμού οικονομικής αλλά και γενικής πολιτικής πελατοκεντρικού χαρακτήρα.

Ιδιαίτερα σημειώνεται ότι συνεφωνήθη αμοιβαία συνεργασία και των δύο πλευρών, προς την κατεύθυνση ανάπτυξης του λιμένος, μετά τις πολύμηνες ιδιότυπες κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα λιμάνια ως και η καταβολή προσπαθειών ώστε να περισωθεί ό,τι είναι δυνατόν. Από πλευράς του ΟΛΠ.ΑΕ παρεσχέθησαν διαβεβαιώσεις για την καταβολή προσπαθειών για την εδραίωση της σταθερότητας στο λιμάνι, για την αναγκαία εργασιακή ειρήνη, την αναβάθμιση των υπηρεσιών, και την αποδοχή της πρότασής μας για την ανάπτυξη πολιτικής πελατοκεντρικού χαρακτήρα.

Επίσης από πλευράς του Διευθ. Συμβούλου του ΟΛΠ.ΑΕ, υπήρξε η διαβεβαίωση εισήγησης προς το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού για πάγωμα των τιμολογίων και για το δεύτερο εξάμηνο του 2009, ενώ το Προεδρείο της Δ.Ν.Ε. επέμεινε στην ανάγκη μείωσης των τιμολογίων, λόγω της εν γένει κατάστασης του λιμένος μετά τις πολύμηνες κινητοποιήσεις των εργαζομένων ως και της σοβούσας διεθνούς οικονομικής κρίσης.

Από πλευράς ΟΛΠ.ΑΕ ζητήθηκε η καταβολή των προσπαθειών από όλες τις πλευρές για την αύξηση των προσεγγίσεων των πλοίων στο λιμάνι στα προ των κινητοποιήσεων των εργαζομένων επίπεδα, εν όψει της υπεσχημένης προς διαμόρφωση σταθερότητας του εργασιακού περιβάλλοντος.

Ιδιαίτερα επεστήθη η προσοχή για την απαρέγκλιτη τήρηση από πλευράς ΟΛΠ.ΑΕ των χρονοδιαγραμμάτων προς ολοκλήρωση του προβλήτα Ι του ΣΕΜΠΟ, ως και των διαδικασιών παραλαβής-παράδοσης των αντιστοίχων υπηρεσιών, ούτως ώστε να αποφευχθούν ανεπιθύμητοι κραδασμοί και το λιμάνι να επανακτήσει την τρωθείσα φερεγγυότητά του.

Σημειώνεται τέλος ότι από πλευράς του Προεδρείου της Δ.Ν.Ε. ετέθησαν όλα τα θέματα που αφορούν στο Car Terminal, συνεφωνήθη δε όπως στο άμεσο μέλλον συναντηθούν οι αντίστοιχες Επιτροπές Εργασίας Δ.Ν.Ε. και ΟΛΠ.ΑΕ προς συζήτηση, επεξεργασία και προώθηση επειγόντων ζητημάτων, όπως η θέσπιση κανόνων πελατοκετρικής πολιτικής, προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης του λιμένος Πειραιά ως Hub Port ως εκ της ιδανικής γεωγραφικής του θέσης, και την ισχυροποίησή του έναντι των ανταγωνιστικών γειτονικών λιμανιών.

Το Προεδρείο της Δ.Ν.Ε. δέχθηκε με ιδιαίτερη ικανοποίηση τις ανωτέρω διαβεβαιώσεις του Διευθ. Συμβούλου του ΟΛΠ.ΑΕ, και δήλωσε ότι θα προβεί σε ενημέρωση όλων των Εταιρειών-Μελών του ως και των principals.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v