Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Albio Holdings: Παρουσίαση του ομίλου στο ΣΜΕΧΑ

Ενοποιημένα καθαρά προ φόρων κέρδη άνω των 4 εκατ. ευρώ έναντι 3,378 εκατ. ευρώ το 2003 και τζίρο 86-90 εκατ. ευρώ (έναντι τζίρου του 2003: 78,3 εκατ. ευρώ) αναμένεται να πραγματοποιήσει ο όμιλος Albio Holdings στο 2004, σύμφωνα με παρουσίαση στο ΣΜΕΧΑ.

Albio Holdings: Παρουσίαση του ομίλου στο ΣΜΕΧΑ
Ενοποιημένα καθαρά προ φόρων κέρδη άνω των 4 εκατ. ευρώ έναντι 3,378 εκατ. ευρώ το 2003 και τζίρο 86-90 εκατ. ευρώ (έναντι τζίρου του 2003: 78,3 εκατ. ευρώ) αναμένεται να πραγματοποιήσει ο όμιλος Albio Holdings στο 2004, σύμφωνα με παρουσίαση στο ΣΜΕΧΑ.

Η παρουσίαση του ομίλου Albio Holdings, καθώς επίσης και των δύο μεγαλύτερων θυγατρικών της έγινε σήμερα 10/3/2004 ώρα 17,00 στο Ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ από τον διευθυντή οικονομικών υπηρεσιών, Γιώργο Παπαγεωργίου και τον προϊστάμενο λογιστηρίου, Παναγιώτη Πυργίδη.

Συγκεκριμένα, οι ομιλητές αναφέρθηκαν στο ιστορικό της εταιρίας με τα σημαντικότερα γεγονότα-σταθμούς των τελευταίων 54 ετών. Ιδιαίτερος σταθμός το 2000 που η εταιρία μετατράπηκε σε εταιρία συμμετοχών (Holding) αποσχίζοντας τους κλάδους Κλωστoυφαντουργίας και Μεταλλουργίας τους οποίους και εισέφερε στις θυγατρικές της εταιρίες.

Παράλληλα, όπως αναφέρθηκε, η εταιρία προέβη σε αλλαγή της επωνυμίας της σε ”ALBIO ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ” με διακριτικό τίτλο ”ALBIO HOLDINGS AE” και αλλαγή και συμπλήρωση του σκοπού της για να αντανακλά τη νέα της δραστηριότητα.

Αναφέρθηκαν επίσης στις δραστηριότητες της μητρικής εταιρίας, καθώς επίσης των δύο θυγατρικών, καθώς και στα ιδιόκτητα πάγια περιουσιακά στοιχεία του ομίλου στην Λάρισα, Αθήνα και Θεσσαλονίκη που ανέρχονται συνολικά τα γήπεδα σε 328.714 Μ2 και τα κτίρια σε 104.476 Μ2 και αποτελούν ένα μεγάλο πλεονέκτημα για τον όμιλο.

Επίσης, περιέγραψαν τους στόχους και τις στρατηγικές για την περαιτέρω ανάπτυξη των εταιριών του ομίλου, όπως: στην εδραίωση και διατήρηση της πρωτοποριακής θέσης στον κλάδο διέλασης αλουμινίου, στην περαιτέρω ανάπτυξη των εξαγωγών και των δύο κλάδων, στην συνεχή ανάπτυξη νέων προϊόντων για την κάλυψη όλων των αναγκών του πελάτη, στη βελτίωση και επέκταση των συστημάτων προφίλ αλουμινίου καθώς και στην βελτίωση της ποιότητας των παραγόμενων προϊόντων με συνεχείς επενδύσεις σε τελευταίου τύπου μηχανολογικό εξοπλισμό και στην συνεχή εκπαίδευση και επιμόρφωση του ανθρώπινου δυναμικού και τέλος, στην επέκταση του δικτύου πωλήσεων και διανομής με την εδραίωση και εξάπλωση του θεσμού franchising.

Αναφέρθηκε χαρακτηριστικά ότι κατά την τελευταία 10ετία, ο όμιλος πραγματοποίησε μεγάλα άλματα πραγματοποιώντας μεγάλες επενδύσεις που αύξησαν το τζίρο, τις εξαγωγές και την κερδοφορία.

Ο τζίρος του ομίλου από 43,5 εκατ. ευρώ το 1994 ανήλθε σε 78,2 εκατ. ευρώ το 2003, ενώ οι εξαγωγές από 15,2 εκατ. ευρώ το 1994 ανήλθαν σε 29,4 εκατ. ευρώ το 2003, με το ποσοστό των εξαγωγών του ομίλου κυμαίνεται από 35% έως 45% περίπου επί των συνολικών πωλήσεων.

Αναφερόμενοι στην επενδυτική πολιτική του ομίλου τα στελέχη της Albio επεσήμαναν ότι ο όμιλος πραγματοποίησε την τελευταία 10ετία επενδύσεις στους κλάδους Κλωστοϋφαντουργίας και Μεταλλουργίας ύψους 76,4 εκατ. ευρώ βελτιώνοντας και σταθεροποιώντας την θέση του στον ανταγωνισμό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v