Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μυτιληναίος: Προβλέψεις για ισχυρή άνοδο το 2004

Σε αναλυτική παρουσίαση των δραστηριοτήτων του ομίλου Μυτιληναίος στους τομείς της μεταλλουργίας, της ενέργειας και της άμυνας αναφέρθηκαν τα στελέχη του ομίλου στη διάρκεια παρουσίασης στην ΕΘΕ.

Μυτιληναίος: Προβλέψεις για ισχυρή άνοδο το 2004
Σε αναλυτική παρουσίαση των δραστηριοτήτων του ομίλου Μυτιληναίος στους τομείς της μεταλλουργίας, της ενέργειας και της άμυνας αναφέρθηκαν τα στελέχη του ομίλου στη διάρκεια παρουσίασης στην ΕΘΕ.

Τον όμιλο Μυτιληναίου εκπροσώπησαν οι κ.κ. Ευάγγελος Μυτιληναίος – Πρόεδρος Δ.Σ., Απόστολος Μητσοβολέας – Οικονομικός Δ/ντης του Ομίλου, Χρήστος Γαβαλάς Δ/ντης Χρηματοοικονομικών του Ομίλου, Ιωάννης Δεσύπρης – Σύμβουλος Προέδρου/Τομέας Ενέργειας και Γεώργιος Κελαϊδής – Δ/ντης Αμυντικών Προγραμμάτων.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης έγινε λεπτομερής αναφορά στα αποτελέσματα του ομίλου για την εταιρική χρήση 2003 με βάση τα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα. Τα ενοποιημένα αποτελέσματα του ομίλου στα οποία περιλαμβάνεται για πρώτη φορά η ΕΛΒΟ με πλήρη ενοποίηση κατέγραψαν πωλήσεις ύψους 449,7 εκατ. ευρώ και καθαρά κέρδη προ φόρων 42,2 εκατ. ευρώ.

Μεγάλο μέρος της παρουσίασης καθώς και της συζήτησης που επακολούθησε περιεστράφη γύρω από τις εξελίξεις στους διάφορους τομείς δραστηριοτήτων του ομίλου την τρέχουσα περίοδο.

Κατά τομέα δραστηριότητας, μεταξύ των άλλων, αναφέρθηκε:

1. Τομέας Μεταλλουργίας

Η συνεχιζόμενη αύξηση των τιμών των βασικών μετάλλων, που ξεκίνησε στα τέλη της περασμένης χρονιάς και αναμένεται να διατηρηθεί στο προσεχές μέλλον, σε συνδυασμό με την αύξηση της ζήτησης συνηγορούν για την σημαντική άνοδο των εργασιών του ομίλου στον τομέα του εμπορίου μετάλλων και της μεταλλουργίας, ενώ βασική παράμετρος στον μεταλλουργικό τομέα θα παίξει και η εξέλιξη της ισοτιμίας ΔΟΛ. ΗΠΑ / ΕΥΡΩ.

2. Τομέας Ενέργειας

Στο τομέα της ενέργειας ο όμιλος ολοκλήρωσε πρόσφατα το τελευταίο στάδιο των διαδικασιών για την πρώτη μονάδα παραγωγής ηλεκτρισμού στην Ελλάδα από ιδιωτική εταιρεία με την λήψη της άδειας εγκατάστασης του σταθμού παραγωγής 400 ΜW στο Βόλο, η οποία είναι πανομοιότυπη με την υπό ανέγερση μονάδα του Λαυρίου και θα ανεγερθεί επίσης από την θυγατρική ΜΕΤΚΑ. Επίσης, μέσα στο 2004 αναμένεται να ξεκινήσει η υλοποίηση δύο αιολικών πάρκων συνολικής ισχύος 27 MW τα οποία θα ολοκληρωθούν εντός 18 μηνών, ενώ επιπρόσθετα ο όμιλος διερευνά την πιθανότητα ανάπτυξης νέων σταθμών παραγωγής σε γειτονικές χώρες.

3. Τομέας Άμυνας

Στον τομέα της άμυνας ο όμιλος αναμένει να υλοποιηθούν οι από μακρού χρόνου προαναγγελθείσες συμφωνίες με το ΥΕΘΑ, περιλαμβανομένης της σύμβασης παραγωγής του ΤΟΜΑ ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ, οι οποίες παράλληλα με τις προγραμματιζόμενες εξαγωγές στις γειτονικές χώρες και την σημαντική δραστηριότητα σε οχήματα πολιτικού τύπου, δημιουργούν τις προϋποθέσεις μακρόχρονης αναπτυξιακής πορείας της ΕΛΒΟ.

Η παρουσίαση του ομίλου Μυτιληναίου ολοκληρώθηκε με την εκτίμηση των οικονομικών αποτελεσμάτων για το έτος 2004.

Σε ενοποιημένο επίπεδο και με βάση τα ΔΛΠ ο κύκλος εργασιών του Ομίλου αναμένεται να ξεπεράσει τα 500 εκατ. ευρώ έναντι 450 εκατ. ευρώ το 2003, ενώ τα κέρδη προ φόρων και δικαιωμάτων μειοψηφίας θα φθάσουν τα 48,50 εκατ. ευρώ έναντι 42,2 εκατ. ευρώ το προηγούμενο έτος.

Τα αποτελέσματα περιλαμβάνουν τη πλήρη ενοποίηση της ΕΛΒΟ η οποία αναμένεται να πραγματοποιήσει κύκλο εργασιών 193,5 εκατ. ευρώ έναντι 175,4 εκατ. ευρώ το 2003 και κέρδη προ φόρων και δικαιωμάτων μειοψηφίας 22,5 εκατ. ευρώ έναντι 21,9 εκατ. ευρώ.

Εντυπωσιακή για μια ακόμη φορά προβλέπεται και η πρόοδος των εργασιών της θυγατρικής ΜΕΤΚΑ. Ο κύκλος εργασιών προβλέπεται να ξεπεράσει τα 150 εκατ. ευρώ έναντι 142,7 εκατ. ευρώ το 2003, ενώ τα κέρδη προ φόρων και δικαιωμάτων μειοψηφίας τα 21.2 εκατ. ευρώ έναντι 20,4 εκατ. ευρώ το προηγούμενο έτος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v