Milli Piyango: Σε αντιπαράθεση με έναν ο ΟΠΑΠ

Αλλάζει το τοπίο για τον μεγάλο διαγωνισμό της τουρκικής λοταρίας Milli Piyango μετά την απόσυρση από τη διαδικασία της κοινοπραξίας Lottomatica με Dogan Group έπειτα από την ακύρωσή της από τους δύο εταίρους.

Milli Piyango: Σε αντιπαράθεση με έναν ο ΟΠΑΠ
Αλλάζει το τοπίο για τον μεγάλο διαγωνισμό της τουρκικής λοταρίας Milli Piyango μετά την απόσυρση από τη διαδικασία της κοινοπραξίας Lottomatica με Dogan Group έπειτα από την ακύρωσή της από τους δύο εταίρους.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του euro2day στην τελική φάση υποβολής των δεσμευτικών προσφορών δεν πρόκειται να συμμετάσχουν η αυστριακή και η ελληνική Intralot, παρά τις κατά καιρούς διαβεβαιώσεις της διοίκησης της τελευταίας περί του αντιθέτου.

Έτσι, με τα σημερινά δεδομένα συμμετοχές αναμένεται να υποβάλουν οι κοινοπραξίες του ΟΠΑΠ με τουρκικές εταιρίες και η Turkcell.

Ο νικητής αναμένεται να αναζητήσει τεχνολογικό πάροχο μεταξύ των Intralot, Lottomatica, Gtech και Scientific Games που είτε θα παράσχει τις υπηρεσίες και τα προϊόντα του τοις μετρητοίς είτε ανταλλάσσοντάς τα με μικρό ποσοστό συμμετοχής στη νικήτρια κοινοπραξία.

Πάντως, η σημερινή εξέλιξη βελτιώνει κατά πολύ τις πιθανότητες για τον ΟΠΑΠ, αφού ο διαγωνισμός θα εξελιχθεί τελικά σε αντιπαράθεση μεταξύ δύο και όχι σύμφωνα με την αρχική λίστα των ενδιαφερομένων.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα η τουρκική Dogan Holding και η ιταλική Lottomatica ανακοίνωσαν ότι αποσύρθηκαν από τον διαγωνισμό για την ιδιωτικοποίηση της εθνικής λοταρίας της Τουρκίας.

ΟΠΑΠ: Εστιάζεται στη Milli Piyango

Το κύριο ενδιαφέρον και προσπάθεια του ΟΠΑΠ εστιάζεται στον διαγωνισμό της 10ετούς αδειοδότησης της Τουρκικής Κρατικής Λοτταρίας (Milli Piyango), σημειώνει η εταιρία σε ανακοίνωσή της.

Όπως σημειώνει ο ΟΠΑΠ: "Είναι δηλωμένη η πρόθεση της ΟΠΑΠ Α.Ε. να διερευνήσει κάθε πιθανή ευκαιρία επέκτασης των δραστηριοτήτων της στο εξωτερικό, η οποία να εξασφαλίζει τους μεσο-μακροπόθεσμους στρατηγικούς στόχους της.

Προς τούτο, η ΟΠΑΠ Α.Ε. εξετάζει συστηματικά τα τεκταινόμενα και τις εξελίξεις στη διεθνή αγορά και σταθμίζει τις διαθέσιμες ή/και δυνητικά ενδιαφέρουσες επιλογές που παρουσιάζονται.

Είναι προφανές, όμως, ότι στην παρούσα περίοδο το κύριο ενδιαφέρον και προσπάθεια της εταιρείας, με δεδομένο και το μέγεθος της σχετικής αγοράς, εστιάζεται στον διαγωνισμό της 10ετούς αδειοδότησης της Τουρκικής Κρατικής Λοτταρίας (Milli Piyango), ο οποίος εισέρχεται στην πλέον κρίσιμη φάση με την κατάθεση δεσμευτικών προσφορών.

Σε κάθε περίπτωση, η ΟΠΑΠ Α.Ε. προχωράει με προσεκτικά βήματα και πάντα με γνώμονα την εξασφάλιση υπεραξίας για τους μετόχους της".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v