Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ελινόιλ: Αύξηση 16% στην κερδοφορία το 2003

Με αύξηση 16% στα κέρδη και 15,7% στο κύκλο εργασιών έκλεισε η χρήση του 2003 για την Ελινόιλ. Η διοίκηση της εταιρίας θα προτείνει τη διανομή μερίσματος 0,12 ευρώ ανά μετοχή στην ετήσια τακτική γενική συνέλευση.

Ελινόιλ: Αύξηση 16% στην κερδοφορία το 2003
Αυξημένα παρουσιάστηκαν τα οικονομικά μεγέθη της Ελινόιλ, για τη χρήση του 2003.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρίας, ο κύκλος εργασιών ανήλθε σε 293,7 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση 15,7% σε σχέση με το 2002, και τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε 3,98 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 16,0%.

Όσον αφορά στα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) διαμορφώθηκαν σε 8,38 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση της τάξεως του 10%.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, η άνοδος αυτή των οικονομικών μεγεθών αντικατοπτρίζεται και στα οικονομικά μεγέθη όλων των επιμέρους εμπορικών της δραστηριοτήτων της Ελινόιλ.

Πιο συγκεκριμένα, οι πωλήσεις στον τομέα υγρών καυσίμων παρουσίασαν αύξηση της τάξεως του 15,6%, σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Αναλυτικότερα, οι πωλήσεις σε πρατήρια αυξήθηκαν κατά 19,1%, οι λιανικές πωλήσεις θέρμανσης κατά 54,2%, οι πωλήσεις σε σκάφη αναψυχής κατά 5,0% ενώ οι πωλήσεις προς τη βιομηχανία ενισχύθηκαν κατά 2,3%.

Στο τομέα των στερεών καυσίμων, επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση, πως η εταιρία παρουσίασε αύξηση των πωληθέντων ποσοτήτων κατά 5,2% με μια παράλληλη μείωση της αξίας των πωλήσεων κατά 4,9% λόγω της διαφοροποίησης, σε σχέση με πέρυσι, του μίγματος προϊόντων.

Παράλληλα, σύμφωνα με εκτιμήσεις της διοίκησης, όπως αυτές καταγράφονται στην ανακοίνωση, οι πωλήσεις λιπαντικών της εταιρίας αυξήθηκαν 60,3% κυρίως ως αποτέλεσμα της σημαντικότατης αύξησης στις πωλήσεις των λιπαντικών πλοίων.

Να σημειωθεί επίσης, πως με βάση τα αποτελέσματα του 2003, η διοίκηση της Ελινόιλ θα προτείνει στην ετήσια τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της τη διανομή μερίσματος 0,12 ευρώ ανά μετοχή. Το μέρισμα αυτό αντιστοιχεί σε μερισματική απόδοση 1,76% με βάση την τιμή εισαγωγής στο Χ.Α.

Τέλος, όσον αφορά στη θυγατρική Ελιν Τεχνική ΑΤΕ, διαμόρφωσε τον κύκλο εργασιών στα 1,55 εκατ. ευρώ και τα κέρδη προ φόρων σε 70 χιλ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v