Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΤΕ: Πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών έως 10%

Την τροποποίηση του Καταστατικού αλλά και την έγκριση προγράμματος επαναγοράς ιδίων μετοχών έως 10% του μετοχικού κεφαλαίου εντός 24 μηνών ενέκρινε η έκτακτη γενική συνέλευση του ΟΤΕ.

  • της Μάρως Τσαντήλα
ΟΤΕ: Πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών έως 10%
Με την έγκριση όλων των θεμάτων που περιλαμβάνονταν στην ατζέντα πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα στο Μαρούσι η Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων του ΟΤΕ. Στην γενική συνέλευση εκπροσωπούνταν το 58,53% των μετόχων του ΟΤΕ που επικύρωσαν την σύνθεση του νέου διοικητικού συμβουλίου του οργανισμού που στο εξής θα έχει από 9 έως 11 μέλη.

Στο νέο ΔΣ του ΟΤΕ μετέχουν πλέον Kerkhoff Guido στη θέση του Eick Karl-Gerhard, και ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κώστας Μίχαλος, τοποθετήθηκε στη θέση του Ηλία Γούναρη, ο Ιωάννης Μπενόπουλος στην θέση του Λεωνίδα Κορρέ, Ο Cevin Copp στη θέση του Γιώργου Τζοβλά και ο Martin Walter στη θέση του Γιώργου Μπήτρου.

Οι μέτοχοι του ΟΤΕ ενέκριναν πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών σε ποσοστό έως 1/10 του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου του Οργανισμού σε τιμή μεταξύ 3 και 30 ευρώ. Η απόφαση για την αγορά ιδίων μετοχών ισχύει για διάστημα δύο ετών. Επίσης εγκρίθηκε η τροποποίηση άρθρων του ισχύοντος καταστατικού.

Να σημειώσουμε ότι κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης ο εκπρόσωπος των εργαζόμενων, αντιπρόεδρος της ΟΜΕ- ΟΤΕ κ. Αντώνης Μπριμπιλής έκανε λόγο για δυσκολία επαφής των εργαζομένων με την διοίκηση ενώ τόνισε ότι πλέον όπως έχει διαμορφωθεί το καταστατικό αποκλείεται οποιοσδήποτε μικρομέτοχος από την συμμετοχή του στο διοικητικό συμβούλιο του ΟΤΕ καθώς Ελληνικό Δημόσιο και Deutsche Telecom κατέχουν το 50% του μετοχικού κεφαλαίου. Ο εκπρόσωπος των εργαζόμενων έκανε επίσης λόγω για μεγάλη ευθύνη των πέντε μελών που ορίζει το Ελληνικό Δημόσιο σε ότι αφορά την προάσπιση των συμφερόντων του.

Η ανακοίνωση του ΟΤΕ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η Έκτακτη Γενική Συνέλευση των Μετόχων της ΟΤΕ Α.Ε. σύμφωνα με την πρόσκληση που δημοσιεύθηκε την 17.3.2009 κατά το νόμο και το Καταστατικό της Εταιρείας με τη συμμετοχή (αυτοπροσώπως ή δια αντιπροσώπου) 407 μετόχων που εκπροσωπούσαν ποσοστό 58,53% του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας.

Κατά τη διάρκεια της Συνέλευσης συζητήθηκαν και αποφασίστηκαν κατά πλειοψηφία από τους μετόχους τα παρακάτω:

1.Τροποποίηση του ισχύοντος Καταστατικού με αναδιατύπωση των άρθρων 8 (Διοικητικό Συμβούλιο), 9 (Εκλογή Σύνθεση και Θητεία του Διοικητικού Συμβουλίου), 10 (Συγκρότηση και Λειτουργία Διοικητικού Συμβουλίου) και 12 (Διευθύνων Σύμβουλος), με την τροποποίηση ή συμπλήρωση διατάξεών τους, τροποποίηση του άρθρου 13 (Εκπροσώπηση της Εταιρείας), τροποποίηση των άρθρων 16 (Σύγκληση Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων της Εταιρείας), 17 (Πρόσκληση - Ημερήσια Διάταξη της Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων της Εταιρείας), 18 (Κατάθεση Εγγράφων για Συμμετοχή στη Γενική Συνέλευση), 21 (Εξαιρετική απαρτία και πλειοψηφία), 22 (Πρόεδρος - Γραμματέας της Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων της Εταιρείας), 23 (Πρακτικά Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων της Εταιρείας), 24 (Απόφαση απαλλαγής μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και των ελεγκτών), 25 (Δικαιώματα μειοψηφίας), 31 (Λόγοι λύσεως της Εταιρείας) και 32 (Εκκαθάριση), διαγραφή του άρθρου 19 (Πίνακας των μετόχων που έχουν δικαίωμα ψήφου), αναρίθμηση των άρθρων 20 έως 33, λόγω διαγραφής του άρθρου 19.

2. Έγκριση της αγοράς από την ΟΤΕ Α.Ε. δικών της μετοχών σύμφωνα με το άρθρο 16 του Κ.Ν. 2190/1920 μέχρι του ποσοστού 1/10 του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου για χρονικό διάστημα 24 μηνών από την ημερομηνία λήψης της απόφασης της Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων, με ανώτατη τιμή αγοράς τα 30 ευρώ και κατώτατη τιμή τα 3 ευρώ, και με ταυτόχρονη κατάργηση της από 8.11.2007 σχετικής απόφασης της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων της Εταιρείας.

3. Ορισμός του κ. Παναγιώτη Ταμπούρλου ως Προέδρου, των κ. Λεωνίδα Ευαγγελίδη και κας. Ξένης Σκορίνη ως μελών της Επιτροπής Ελέγχου σύμφωνα με το άρθρο 37 του Ν.3693/2008.

Τέλος, ανακοινώθηκε ο ορισμός των παρακάτω μελών σε αντικατάσταση των παραιτηθέντων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου ως εξής:

• Μίχαλου Κωνσταντίνου, ως ανεξάρτητου μη εκτελεστικού μέλους, σε αντικατάσταση του κ. Γούναρη Ηλία, με λήξη θητείας την ημερομηνία της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων του έτους 2010,
• Μπενόπουλου Ιωάννη, ως ανεξάρτητου μη εκτελεστικού μέλους, σε αντικατάσταση του κ. Κορρέ Λεωνίδα, με λήξη θητείας την ημερομηνία της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων του έτους 2010,
• Copp Kevin, ως μη εκτελεστικού μέλους, σε αντικατάσταση του κ. Τζοβλά Γεωργίου, με λήξη θητείας την ημερομηνία της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων του έτους 2010,
• Walter Martin, ως μη εκτελεστικού μέλους, σε αντικατάσταση του κ. Μπήτρου Γεωργίου, με λήξη θητείας την ημερομηνία της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων του έτους 2009,
• Kerkhoff Guido, ως μη εκτελεστικού μέλους, σε αντικατάσταση του Dr. Eick Karl-Gerhard, και για το υπόλοιπο της θητείας του, ήτοι μέχρι την ημερομηνία της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων του έτους 2011.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v