Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΤΕ: Χορηγία για δημιουργία μουσείου στη Λευκάδα

Πραγματοποιήθηκε την 3/4/2009 στον δήμο Λευκάδας η υπογραφή του συμβολαίου εκπόνησης μελετών και ανάληψης επιβλέψεων για τη δημιουργία του "Μουσείου Οικίας Άγγελου Σικελιανού", τη χορηγία του οποίου ανέλαβε η ΕΤΕ.

ΕΤΕ: Χορηγία για δημιουργία μουσείου στη Λευκάδα
Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 3 Απριλίου 2009, στην Αίθουσα Συνεδρίων του Πολιτιστικού Κέντρου Δήμου Λευκάδας, η υπογραφή του συμβολαίου εκπόνησης μελετών και ανάληψης επιβλέψεων για τη δημιουργία του "Μουσείου Οικίας Άγγελου Σικελιανού" , τη χορηγία του οποίου ανέλαβε η Εθνική Τράπεζα.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, πρόκειται για μια εξαιρετικά γόνιμη και δημιουργική συνεργασία, που αναδεικνύει την πολιτιστική ευαισθησία τόσο του Δήμου Λευκαδίων όσο και της Εθνικής Τράπεζας, η οποία ενέταξε με θέρμη αυτή τη σημαντική πρωτοβουλία στο πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης με τίτλο "Ευθύνη". 

Σημειώνεται ότι η Εθνική Τράπεζα υλοποιεί έτσι ένα διαχρονικό όραμα της λευκαδίτικης κοινωνίας και επιβεβαιώνει το έμπρακτο ενδιαφέρον της για τον πολιτισμό, την πνευματική πρόοδο και την περιφερειακή ανάπτυξη.

Τον πρόεδρο της ΕΤΕ κ. Τάκη Αράπογλου στην εκδήλωση εκπροσώπησε ο γραμματέας του διοικητικού συμβουλίου της ΕΤΕ, διευθυντής κ. Αλέξανδρος Σταύρου και τίμησαν με την παρουσία τους οι καθηγητές, ο κ. Π. Τζώνος, η κ. Σκαλτσά, ο κ. Π. Τουλιάτος, ο κ. Χ. Μουζάκης, η κ. Ε. Τσακανίκα, οι επιστημονικοί συνεργάτες κ. Κ. Καλλίτσης, κ. Ι. Ασκητόπουλος και κ. Ν. Νασόπουλος, καθώς και ανώτερα στελέχη της Εθνικής Τράπεζας.

Επίσης, παρευρέθησαν ο βουλευτής Λευκάδας κ. Θοδωρής Σολδάτος, ο νομάρχης Λευκάδας κ. Κώστας Αραβανής, ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Λευκάδας και Ιθάκης π. Γεράσιμος Ζαμπέλης, εκπρόσωποι της νομαρχιακής και τοπικής αυτοδιοίκησης, οι δήμαρχοι Σφακιωτών κ. Γεώργιος Κούρτης και Απολλωνίων κ. Γεώργιος Λογοθέτης.

Το "παρών" έδωσαν επώνυμοι και καταξιωμένοι δημότες, μεταξύ των οποίων ο καθηγητής τ. βουλευτής κ. Ξενοφώντας Βεργίνης, ο διευθυντής του καταστήματος μας στη Λευκάδα κ. Κώστας Μελανάκης, εκπρόσωποι του τοπικού Τύπου και πλήθος ενεργοί πολίτες.

Όπως επισημαίνεται, η εκδήλωση πλαισιώθηκε με την προβολή του έργου του μουσικοσυνθέτη κ. Μίκη Θεοδωράκη "Πνευματικό Εμβατήριο" του Άγγελου Σικελιανού και με την ανάγνωση μηνύματος του μεγάλου μας δημιουργού, στο οποίο συγχαίρει την Εθνική Τράπεζα για την πρωτοβουλία αυτή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v