Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Παρουσίαση της Τράπεζας Αττικής στο ΣΜΕΧΑ

Τα αποτελέσματα του α΄ τριμήνου του 2002, καθώς και οι αισιόδοξες προοπτικές για το μέλλον αποτέλεσαν το επίκεντρο της σημερινής παρουσίασης της Τράπεζας Αττικής προς το Σύνδεσμο Μελών Χρηματιστηρίων Αθηνών.

Παρουσίαση της Τράπεζας Αττικής στο ΣΜΕΧΑ
Η ισχυρή παρουσία της Τράπεζας και οι ιδιαίτερα αισιόδοξες προοπτικές για το μέλλον αποτέλεσαν το επίκεντρο της παρουσίασης της Τράπεζας Αττικής προς τον Σύνδεσμο Μελών Χρηματιστηρίων Αθηνών, σήμερα στην Αίγλη του Ζαπείου.

Στην εισήγησή του, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας, Κωνσταντίνος Σταμούλης, υπογράμμισε τη δυναμική, αυτόνομη πορεία ανάπτυξης που ακολουθεί η Τράπεζα, της οποίας βασικοί μέτοχοι είναι το ΤΣΜΕΔΕ με 34%, το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων με 15,5% και ο όμιλος της Εμπορικής Τράπεζας με 17%.

Πριν προχωρήσει στην παρουσίαση των γενικότερων στοιχείων, ο κ. Σταμούλης έκαμε αναφορά σ’ αυτά του Α’ Τριμήνου του 2002, όπου σημειώνεται αξιοσημείωτη πρόοδος, αφού, στον τομέα των καταθέσεων, η αύξηση, σε σχέση με το τέλος του 2001, ήταν της τάξεως του 7% και στις καταθέσεις ο αντίστοιχος δείκτης ήταν 9,1%. Η ποσοστιαία αύξηση των προμηθειών σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο ήταν 29%.

Τόνισε επίσης, ότι η Τράπεζα εκτιμώντας τις απαιτήσεις της αγοράς, και προκειμένου να προσφέρει στους επενδυτές το σύνολο των τραπεζικών και χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, ολοκλήρωσε τον πρώτο κύκλο δημιουργίας χρηματοπιστωτικού ομίλου, ο οποίος αποτελείται από την χρηματιστηριακή ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΕΡΔΩΟΣ ΕΡΜΗΣ, την ΑΤΤΙΚΗΣ LEASING, την ΑΤΤΙΚΗ Α.Ε.Δ.Α.Κ. και την ΑΤΤΙΚΗ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ.

Σύμφωνα με την παρουσίαση στο ΣΜΕΧΑ, η Τράπεζα Αττικής δραστηριοποιείται στο σύνολο των τομέων της χρηματοπιστωτικής αγοράς, όπως το Retail Banking, οι Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις, το Corporate Banking και η Επενδυτική Τραπεζική. Στο Retail Banking, η Τράπεζα αναπτύσσει σειρά καινοτομικών προϊόντων, όπως το Early Profit και το Choice Profit, που διευρύνουν το φάσμα των επιλογών των ιδιωτών πελατών της. Μέσω της Αττικής Leasing, προσφέρει στις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις την δυνατότητα LeaseBack, δίνοντας λύση σε βασικά προβλήματα χρηματότησης.

Στον τομέα της επενδυτικής τραπεζικής, η Τράπεζα φιλοδοξεί να κάνει αισθητή την παρουσία της, με την ενεργοποίηση στο Private Banking, στην εκκαθάριση παραγώγων, στο margin account και με αναλογικά σημαντική συμμετοχή στο underwriting. Το σύγχρονο πελατοκεντρικό πληροφοριακό της σύστημα τίθεται σε χρήση από τον επόμενο μήνα, προκειμένου να στηρίξει την διάθεση νέων προϊόντων και υπηρεσιών.

Οσον αφορά τα μεγέθη του 2001, ο κ. Σταμούλης τόνισε την ιδιαίτερα σημαντική αύξησή τους και, ενδεικτικά, ανέφερε ότι στη χρήση 2001 οι καταθέσεις αυξήθηκαν κατά 74%, οι χορηγήσεις κατά 44% και το ενεργητικό κατά 65%, συντελώντας στην αντίστοιχη αύξηση των μεριδίων αγοράς, για το ενεργητικό από 0,9% σε 1,4%, για τις καταθέσεις από 0,9% σε 1,3% και για τις χορηγήσεις από 1% σε 1,2%. Επίσης, τα προ φόρων κέρδη αυξήθηκαν το 2001 κατά 2,4% και η απόδοση των μέσων ιδίων κεφαλαίων διαμορφώθηκε σε 14,6%.

Τέλος, ο κ. Σταμούλης αναφέρθηκε στη δυναμική των προοπτικών Τράπεζας, που συναρτάται με τους άμεσους στόχους της, δηλαδή την περαιτέρω ανάπτυξη του δικτύου με την ίδρυση 10 νέων καταστημάτων εντός του 2002, την ολοκλήρωση της δημιουργίας του χρηματοοικονομικού ομίλου, με την δραστηριοποίηση στο Venture Capital, στην πρακτόρευση ασφαλειών, στο Factoring και στο Real Estate, την αξιοποίηση εναλλακτικών δικτύων διάθεσης προϊόντων (e-banking, mobile banking),την πλήρη αξιοποίηση πελατοκεντρικών τεχνολογιών και συστημάτων και την διεύρυνση της γκάμας των νέων προϊόντων, τα οποία θα είναι προσαρμοσμένα στις ιδιαίτερες απαιτήσεις κάθε target group.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v