Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μοχλός: Ακύρωση ανάθεσης έργου στη Ρουμανία

Οι ρουμανικές αρχές προχώρησαν στην ακύρωση της σύμβασης ανάθεσης έργου Design and Build of Contract στη Μοχλός μετά από δήλωση αδυναμίας εκτέλεσης του από την Romstrade, μέλους κατά 25% της αναδόχου κοινοπραξίας.

Μοχλός: Ακύρωση ανάθεσης έργου στη Ρουμανία
Οι ρουμανικές αρχές προχώρησαν στην ακύρωση της σύμβασης ανάθεσης έργου Design and Build of Contract 6R6 στην Μοχλός ΑΕ μετά από δήλωση αδυναμίας εκτέλεσης του έργου από την Romstrade, μέλους κατά 25% της αναδόχου κοινοπραξίας.

Αναλυτικά, η Μοχλός ενημερώνει ότι στις 12 Ιανουαρίου 2009 υπέγραψε στο Βουκουρέστι τη σύμβαση κατασκευής του έργου "Design and Build of Contract 6R6: Sindominic' Toplita". 

Εντούτοις, η ρουμανική εταιρεία Romstrade s.r.l., που ήταν κατά 25% μέλος της αναδόχου Κοινοπραξίας, δήλωσε απευθείας στην Αναθέτουσα Αρχή (Romanian National Company of Motorways and National Roads), χωρίς η εταιρεία μας να έχει σχετική ειδοποίηση, ότι, λόγω οικονομικής αδυναμίας της, δεν μπορεί να μετάσχει στην εκτέλεση του υπόψη έργου.

Η Αναθέτουσα Αρχή, παρ' όλες τις δηλώσεις της εταιρείας ΜΟΧΛΟΣ Α.Ε. ότι αναλαμβάνει να καλύψει το σύνολο των δεσμεύσεων και υποχρεώσεων που προκύπτουν για το εν λόγω έργο (έκδοση Εγγυητικών Επιστολών, χρηματοδότηση του έργου κ.λ.π.), προχώρησε στην ακύρωση της σύμβασης ανάθεσης του έργου.

Η εταιρεία έχει επιφυλαχθεί όλων των δικαιωμάτων της και έχει ήδη καταθέσει σχετική προσφυγή με ημερομηνία 1.4.2009 κατά της ακυρωτικής απόφασης της Αναθέτουσας Αρχής, επί της οποίας θα αποφανθούν τα Αρμόδια Δικαστήρια της Ρουμανίας, ενημέρωσε δε παράλληλα την συγχρηματοδότρια τράπεζα του έργου Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (European Investment Bank - E.I.B.). 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v