Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

"Η EFG σχεδιάζει εκταμιεύσεις άνω των 4 δισ."

Nέες εκταμιεύσεις προς μικρομεσαίες επιχειρήσεις και επαγγελματίες που θα ξεπερνούν τα €4 δισ. προγραμματίζει η Eurobank για τους επόμενους 9μήνες, τόνισε ο κ. Ν. Νανόπουλος κατά τη διάρκεια ομιλίας τους.

Η EFG σχεδιάζει εκταμιεύσεις άνω των 4 δισ.
Nέες εκταμιεύσεις προς μικρομεσαίες επιχειρήσεις και επαγγελματίες που θα ξεπερνούν τα €4 δισ. προγραμματίζει η Eurobank για τους επόμενους 9 μήνες, τόνισε ο κ. Ν. Νανόπουλος κατά τη διάρκεια ομιλίας τους στην εκδήλωση των ΕΙΒ, Eurobank EFG & Alpha Bank με θέμα "Νέες Πρωτοβουλίες για τη Στήριξη των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων".

Όσον αφορά στο ΤΕΜΠΜΕ ο κ. Νανόπουλος υπογράμμισε ότι η Eurobank έχει αυτή τη στιγμή υπό διαχείριση περί τα 6.000 αιτήματα που αντιστοιχούν σε €800 περίπου εκατ. Από αυτά είναι σε διαδικασία εκταμίευσης περίπου 1500 δάνεια, άρα υπάρχει ακόμα σημαντικό απόθεμα δανείων προς υλοποίηση.

Για τη συμφωνία με την ΕΤΕπ στο αρχικό ποσό των €250 εκατ. πρέπει να προστεθεί ένα αντίστοιχο ποσό που δεσμεύεται να διαθέσει η Eurobank από ίδιους πόρους προς την πελατεία της.

Επομένως, εντός του επόμενου εξαμήνου και ως αποτέλεσμα της σημερινής συμφωνίας θα χορηγηθούν συνολικά από την τράπεζά μας δάνεια ύψους €500 εκατ. προς μικρομεσαίες επιχειρήσεις, υπογράμμισε ο κ. Νανόπουλος.

Σε μια περίοδο κατά την οποία η διεθνής κρίση βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη εγκυμονώντας αβεβαιότητα και απρόβλεπτες εξελίξεις, στη Eurobank λειτουργούμε με αίσθημα ευθύνης και παραμένουμε δυναμικοί αρωγοί της ελληνικής επιχειρηματικότητας, ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank.

Στηρίζουμε τους 150.000 και πλέον πελάτες που έχουμε χρηματοδοτήσει, μικρομεσαίες επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες, με συνολικά υπόλοιπα πάνω από 16 δισ. συμπλήρωσε ο κ. Νανόπουλος.

Τόνισε ακόμη ότι η Eurobank συνεργάζεται με φορείς, επαγγελματικές οργανώσεις και επιμελητήρια για να σταθεί αρωγός στην ελληνική επιχειρηματικότητα.

* Το πλήρες κείμενο της ομιλίας του κ. Ν. Νανόπουλου δημοσιεύεται στη δεξιά στήλη "Συνοδευτικό Υλικό".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v