Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Vivartia: Τι απαντά για διάρκεια φρέσκου γάλακτος

Με αφορμή δημοσίευμα του τύπου, σχετικά με τη διεύρυνση της διάρκειας ζωής του φρέσκου γάλακτος η Vivartia τονίζει, μεταξύ άλλων, ότι μια τέτοια ενέργεια θα πλήξει σημαντικά τις μικρές περιφερειακές γαλακτοβιομηχανίες.

Vivartia: Τι απαντά για διάρκεια φρέσκου γάλακτος
Με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ» σχετικά με τη διεύρυνση της διάρκειας ζωής του φρέσκου γάλακτος η VIVARTIA, θυγατρική του Ομίλου MIG, επιθυμεί να κάνει την ακόλουθη τοποθέτηση:

1. Η οποιαδήποτε τέτοια διεύρυνση θα νοθεύσει την έννοια και την αντίληψη της διατροφικής αξίας του φρέσκου γάλακτος, ενώ θα πλήξει σημαντικά τις μικρές περιφερειακές γαλακτοβιομηχανίες και ανεπανόρθωτα τους Έλληνες κτηνοτρόφους και το Ελληνικό γάλα.

2. Ειδικότερα, στη σημερινή περίοδο κρίσης, αλλά και ευθύνης, ο όλος κύκλος, παραγωγή ελληνικού γάλακτος σε σχέση με τις εισαγωγές, αλλά και, φρέσκο γάλα σε σχέση με το γάλα υψηλής παστερίωσης που είναι παρεμφερή αλλά και εντελώς διαφορετικά προϊόντα, πρέπει να τεθεί σε μια νέα βάση με τελικούς κανόνες, με απόλυτη διαφάνεια και μακριά από οποιεσδήποτε σκοπιμότητες που νοθεύουν τον ανταγωνισμό αλλά και λαϊκισμούς που προκαλούν σύγχυση στους καταναλωτές.

3. Η VIVARTIA αναμένει τις τελικές θέσεις της Πολιτείας, αλλά σε κάθε περίπτωση είναι έτοιμη να κάνει το καθήκον της προς την Οικονομία και την Κοινωνία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v