Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βγενόπουλος: Τι είπε για AMK, Vivartia

Επιθετικότερη πολιτική σε ό,τι αφορά τις επαφές της MIG με τη διεθνή επενδυτική κοινότητα προανήγγειλε ο Α. Βγενόπουλος αναφέροντας ότι στις 6 Μαΐου θα διεξαχθεί η «MIG Day». Τι είπε για αύξηση κεφαλαίου και Vivartia.

Βγενόπουλος: Τι είπε για AMK, Vivartia
Επιθετικότερη πολιτική σε ό,τι αφορά τις επαφές του ομίλου της MIG με τη διεθνή επενδυτική κοινότητα προανήγγειλε ο κ. Ανδρέας Βγενόπουλος αναφέροντας ότι στις 6 Μαΐου θα διεξαχθεί η «MIG Day».

Ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της MIG τόνισε κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης ότι θα ξεκινήσουν εκτενείς παρουσιάσεις του ομίλου στους επενδυτές, ενώ για τη "MIG Day" συγκεκριμένα αποκάλυψε πως θα υπάρξει αναλυτική παρουσίαση όλων των εταιριών του ομίλου μαζί με τις διοικήσεις τους.

Ανέφερε ακόμη ότι το κομμάτι του IR θα αναλάβει ένας νέος επικεφαλής και η έδρα του θα βρίσκεται στο Λονδίνο.

Για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου των 5 δισ. ευρώ ο κ. Βγενόπουλος υπογράμμισε ότι επανεξετάζονται τόσο το χρονικό διάστημα όσο και ο τρόπος (structure) αυτής.  Τόνισε ωστόσο ότι η τιμή της αύξησης δεν θα είναι χαμηλότερη από τα 5 ευρώ και δεν θα υπάρξει αύξηση του δανεισμού.

Αναφορικά με τη Vivartia εξέφρασε την αισιοδοξία ότι θα επιτύχει τους στόχους του business plan και το 2009.

Υπογράμμισε επίσης ότι οι αποφάσεις για τη νέα δομή με τη δημιουργία 4 θυγατρικών αυξάνουν τη στρατηγική ευελιξία, ενώ διευκρίνισε ότι δεν πρόκειται σε καμία από τις 4 εταιρίες (ΔΕΛΤΑ, Chipita, Μπαρμπά Στάθης, Goody’s) να πωληθεί πλειοψηφικό πακέτο.

Ο κ. Βγενόπουλος εξέφρασε ακόμη την αισιοδοξία ότι το τέλος της κρίσης θα βρει τον όμιλο της MIG δυνατότερο.

Εντός Απριλίου οι οριστικές αποφάσεις για χρόνο-τρόπο άντλησης κεφαλαίων

Εντός του Απριλίου θα ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις για τον χρόνο και τρόπο υλοποίησης της άντλησης κεφαλαίων της Marfin Investment Group, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση μετά την τηλεδιάσκεψη με τους αναλυτές.

Ειδικότερα, με αφορμή την δημοσίευση των ετησίων οικονομικών αποτελεσμάτων η διοίκηση της εταιρείας MARFIN INVESTMENT GROUP πραγματοποίησε χθες την ετήσια ενημέρωση των αναλυτών. Σ' αυτήν έγινε εκτενής ανάλυση των οικονομικών στοιχείων της χρήσης για το 2008 καθώς και των προοπτικών του ομίλου. Κατά την διάρκεια της τηλεδιάσκεψης έγινε αναφορά στα σχέδια για την αποφασισθείσα αύξηση κεφαλαίου της εταιρείας.

Η διοίκηση ανέφερε ότι παραμένει σταθερή στις προθέσεις της να πραγματοποιηθεί η εξαγγελθείσα άντληση κεφαλαίων για επενδύσεις στον τραπεζικό χώρο της Νοτιανατολικής Ευρώπης αλλά σε συνεργασία με τους εξωτερικούς συμβούλους επαναξιολογεί τον τρόπο και τον χρόνο υλοποίησης της δεδομένου ότι η ληφθείσα από την Γενική Συνέλευση απόφαση για την αύξηση με την έκδοση κοινών μετοχών με ελάχιστη τιμή διάθεσης τα 5 ευρώ ανά μετοχή δεν μπορεί να υλοποιηθεί κάτω από τις τρέχουσες αντίξοες χρηματοοικονομικές συνθήκες, ενώ η Διοίκηση δεν πιστεύει ότι είναι προς το συμφέρον των μετόχων της η έκδοση νέων μετοχών σε τιμή κατώτερη των 5 ευρώ.

Η διοίκηση δεσμεύθηκε ότι εντός του Απριλίου θα ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις για τον χρόνο και τρόπο υλοποίησης της εν λόγω άντλησης κεφαλαίων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v