Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Fοlli Follie:Δυσκολίες αλλά και ευκαιρίες το 2009

Δύσκολη χρονιά, η οποία ωστόσο δεν θα έχει καταστροφικά χαρακτηριστικά και ενδεχομένως να επιφυλάσσει θετικές εκπλήξεις, χαρακτήρισε το 2009 ο αντιπρόεδρος του ομίλου Folli Follie, κ. Τζ. Κουτσολιούτσος.

  • της Πέννυς Κούτρα
Fοlli Follie:Δυσκολίες αλλά και ευκαιρίες το 2009
Δύσκολη χρονιά, η οποία ωστόσο δεν θα έχει καταστροφικά χαρακτηριστικά και ενδεχομένως να επιφυλάσσει θετικές εκπλήξεις, χαρακτήρισε το 2009 ο αντιπρόεδρος του ομίλου Folli Follie, κ. Τζ. Κουτσολιούτσος, κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης ενημέρωσης των αναλυτών για τα μεγέθη του 2008.

Η διοίκηση της Folli Follie παραδέχτηκε ότι αναμένει πίεση από τη μείωση της ταξιδιωτικής κίνησης (σύμφωνα με διεθνείς εκτιμήσεις κατά 6% - 8%), αλλά και υποστήριξε ότι τα ΚΑΕ αντεπεξέρχονται επιτυχώς στην πτώση της κίνησης λόγω της διείσδυσης του δικτύου τους και του προϊοντικού τους μίγματος.

Ανέφερε δε ότι προετοιμάζεται ένα εργαλείο "ανταπόδοσης", όπου μέσω αγορών στα ΚΑΕ θα επιδοτούνται νέα αεροπορικά ταξίδια, χωρίς ωστόσο να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Η διοίκηση επίσης επισήμανε ότι η αρνητική συγκυρία της επιτρέπει ταχύτερη και οικονομικότερη επέκταση στις διεθνείς αγορές και ανέφερε ως παράδειγμα τη θετική επίδοση της Links of London το 2008, η οποία αν και εξαρτάται από την ώριμη και πληγείσα βρετανική αγορά κατάφερε να αυξήσει πωλήσεις και κέρδη.

Τόνισε ακόμη ότι οι επενδύσεις του 2009 θα είναι χαμηλότερες του 2008 λόγω των καθυστερήσεων αδειοδότησης και προώθησης των μεγάλων επενδύσεων σε πολυκαταστήματα (ΜΙΝΙΟΝ - Ρουμανία) της Elmec. 

Συγκεκριμένα για τον υψηλό δανεισμό του ομίλου επισημάνθηκε ότι το 2009 θα υπάρξει μείωση του χρηματοοικονομικού κόστους κατά 20 εκατ. ευρώ λόγω της πτώσης των επιτοκίων, ενώ  ο όμιλος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο επαναδιαπραγμάτευσης των όρων δανεισμού ποσού άνω των 200 εκατ. ευρώ που λήγει το 2010.

Σε ό,τι αφορά την απομείωση υπεραξίας από θυγατρικές, ο όμιλος εκτίμησε ότι δεν θα χρειαστεί να προβεί σε τέτοια κίνηση καθώς οι θυγατρικές του αναπτύσσονται ικανοποιητικά, ξεπερνώντας την αξία κτήσης.

Τέλος, ο κ. Κουτσολιούτσος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο δημιουργίας ενός "ελαφρύτερου" ομιλικού σχήματος, χωρίς ωστόσο να έχουν ληφθεί συγκεκριμένες αποφάσεις για συγχωνεύσεις και απορροφήσεις εταιριών του ομίλου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v