Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΙΝΛΟΤ: Κέρδισε τη Λουιζιάνα, πρόβλημα στην Ιταλία

Καλές για τη δημιουργία θετικών εντυπώσεων και προσδοκιών, με στόχο τη "στήριξη" της παραπέουσας μετοχής, είναι οι πρόσφατες δηλώσεις του CEO της Intralot ως προς τη διεκδίκηση αδειών για Ξυστό - Slot machines στην Ιταλία.

ΙΝΛΟΤ: Κέρδισε τη Λουιζιάνα, πρόβλημα στην Ιταλία
Καλές για τη δημιουργία θετικών εντυπώσεων και προσδοκιών, με στόχο τη "στήριξη" της παραπέουσας μετοχής, είναι οι πρόσφατες δηλώσεις του CEO της Intralot κ. Κ. Αντωνόπουλου σχετικά με την πρόθεσή του να διεκδικήσει τις άδειες για το Ξυστό και το Slot machines στην... Ιταλία.

Προς το παρόν οι άδειες αυτές είναι διαχειρίσιμες από τη Lottomatica μέχρι το 2010 οπότε λήγει και η ισχύς τους. Η παρουσία της Intralot στην Ιταλία επί του παρόντος επικεντρώνεται στο νότο της χώρας με 590 σημεία πώλησης που λειτουργούν κερδοφόρα με το σύστημα του franchise.
Η Lottomatica αντιστοίχως λειτουργεί περί τα... 90.000 σημεία πώλησης στην Ιταλία.

Μάλιστα, τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης ασχολήθηκαν τελευταία με τους δικαιοπαρόχους της Intralot στην Ιταλία αναφέροντας ότι η αστυνομία συνέλαβε τρείς "συνεργάτες" (franchisors) της ελληνικής εταιρίας στη Νάπολη και έναν στο Παλέρμο της Σικελίας για "ξέπλυμα χρήματος" ή για "διασύνδεση με τη Μαφία" (ANSA), ενω καμία ευθύνη δεν προέκυψε ούτε καταλογίστηκε στην ελληνική εταιρία.

Σε μια άλλη όμως θετική για την προσπάθεια στήριξης της μετοχής της Intralot εξέλιξη, ανακοινώθηκε στις ΗΠΑ αργά την Παρασκευή το απόγευμα ότι η εταιρία κέρδισε την άδεια διενέργειας της διαδυκτιακής λοταρίας της Λουιζιάνα, μιας σχετικά μικρής αγοράς, διάρκειας δέκα ετών, εκτιμώμενων εσόδων 7,5 εκατ. δολαρίων κατά έτος. Τη λοταρία της Λουιζιάνα λειτουργούσε από το 1991 η αμερικανική GTECH, θυγατρική σήμερα της Lottomatica. Η παρούσα άδεια λήγει τον Ιούλιο του 2010 οπότε αναμένεται να αναλάβει η Intralot.

Στις αρχές αυτής της εβδομάδας επίσης αναμένεται να ανακοινωθεί από τον ΟΠΑΠ η μειοψηφική συμμετοχή της Intralot στην κοινοπραξία που θα υποβάλει την τελική προσφορά για τον διαγωνισμό της Milli Piyango στην Τουρκία. Η Intralot θα συμμετάσχει ως τεχνολογικός πάροχος στην κοινοπραξια του ΟΠΑΠ και μόνο, ενώ η συμμετοχή της δεν σηματοδοτεί καμία αλλαγή πολιτικής εκ μέρους του ΟΠΑΠ για δήθεν "συνεταιριστικές κινήσεις" στο εξωτερικό, όπως έχει "προαναγγελθεί" με κατευθυνόμενα δημοσιεύματα, τελευταία.

Σήμερα εξάλλου, σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις της Intralot, δίνονται στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα της εταιρίας για το 2008.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v