Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Space: Μείωση 8,72% στα κέρδη ομίλου στο 2008

Μείωση 8,72% στα κέρδη μετά φόρων και αύξηση 11,5% στον κύκλο εργασιών παρουσίασαν τα ενοποιημένα οικονομικά αποτελέσματα της Space Hellas στη χρήση του 2008, σε σχέση με τη χρήση του 2007.

Space: Μείωση 8,72% στα κέρδη ομίλου στο 2008
Μείωση 8,72% στα κέρδη μετά φόρων και αύξηση 11,5% στον κύκλο εργασιών παρουσίασαν τα ενοποιημένα οικονομικά αποτελέσματα της Space Hellas στη χρήση του 2008, σε σχέση με τη χρήση του 2007.

Συγκεκριμένα, ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών αυξήθηκε κατά 11,5% φτάνοντας τα ευρώ 49,9 εκ. και τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν σε ευρώ 4,17 εκ. παρουσιάζοντας αύξηση 18%.

Τα ενοποιημένα αποτελέσματα προ φόρων ανήλθαν σε ευρώ 1,84 εκ., παρουσιάζοντας οριακή αύξηση κατά 1% και τα κέρδη μετά φόρων κατέγραψαν μείωση κατά 8,72% φτάνοντας σε ευρώ 1,68 εκ.

Η οριακή αύξηση των κερδών προ φόρων καθώς και η μείωση των κερδών μετά φόρων ήταν αποτέλεσμα της ιδιαίτερα δύσκολης περιόδου του 2ου μισού του 2008 από πλευράς διεθνών χρηματοοικονομικών συνθηκών.

Όπως επισημαίνεται, το μεγάλο έλλειμμα εμπιστοσύνης στην αγορά χρήματος, συμπαρέσυρε σε ανοδική πορεία τα επιτόκια δανεισμού και αύξησε τα χρηματοοικονομικά κόστη σε τέτοιο βαθμό που απορρόφησαν τα αυξημένα λειτουργικά κέρδη του ομίλου. Αξιοσημείωτο είναι ότι αυτό συνέβη παρότι οι ενοποιημένες λειτουργικές ταμειακές ροές παρουσιάστηκαν θετικές κατά ευρώ 2,99 εκ. και διοχετεύθηκαν σε μείωση του βραχυπρόθεσμου τραπεζικού δανεισμού κατά 7,6% και αύξηση των διαθεσίμων κατά 225%.

Σημειώνεται, ότι σημαντικό γεγονός αποτελεί η επέκταση της μακροχρόνιας συνεργασίας με την British Telecom, σαν μέλος του BT Alliance Group, που εντάσσεται στην ευρύτερη στρατηγική της εταιρείας, για επέκταση των δραστηριοτήτων της σε ολοκληρωμένες λύσεις τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών, τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο.

Αναφορικά με το 2009, η διοίκηση στοχεύει στην επίτευξη του στόχου της εμπορικής ανάπτυξης μέσα σε ένα υγιές εταιρικό χρηματοοικονομικό περιβάλλον. Το σημαντικό ύψος των υπό εκτέλεση έργων σε συνδυασμό με την σύναψη στρατηγικών συνεργασιών με μεγάλους τεχνολογικούς οίκους, την κάμψη των επιτοκίων και την ύπαρξη επαρκούς ρευστότητας, τεκμηριώνουν την θέση της διοίκησης για συνέχιση της ανάπτυξης και το 2009.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v