Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΗ Ανανεώσιμες: Ολοκλήρωση έργου στο Αγιο Ορος

Η BP Solar και η ΔΕΗ Ανανεώσιμες ανακοίνωσαν σήμερα την ολοκλήρωση ενός έργου το οποίο, αξιοποιώντας τη δύναμη του ήλιου, θα δώσει «πράσινη», καθαρή ενέργεια στο Άγιο Όρος.

ΔΕΗ Ανανεώσιμες: Ολοκλήρωση έργου στο Αγιο Ορος
Η BP Solar και η ΔΕΗ Ανανεώσιμες ανακοίνωσαν σήμερα την ολοκλήρωση ενός έργου το οποίο, αξιοποιώντας τη δύναμη του ήλιου, θα δώσει «πράσινη», καθαρή ενέργεια στο Άγιο Όρος.

Οι δύο εταιρείες εγκατέστησαν μία φωτοβολταϊκή μονάδα, ισχύος 3,4 KWp, στη νότια πλευρά του Όρους Άθως, στην περιοχή Καυσοκαλύβια, η οποία ανήκει στην Μονή Μεγίστης Λαύρας. Η μονάδα είναι αυτόνομη, γεγονός που σημαίνει ότι η ενέργεια που θα παράγεται από τον ήλιο θα αποθηκεύεται σε μπαταρία, ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε διάφορες εφαρμογές.

Οι δύο εταιρείες συνεισέφεραν εξίσου στο συγκεκριμένο έργο. Η BP Solar προσέφερε 20 φωτοβολταϊκά πλαίσια από την σειρά Poly Series 3, 170W το καθένα και το εξειδικευμένο προσωπικό της εταιρείας επιμελήθηκε τη συναρμολόγηση και εγκατάστασή τους. Η ΔΕΗ Ανανεώσιμες σχεδίασε και κατασκεύασε την ανεξάρτητη μονάδα, προσέφερε συστοιχία εικοσιτεσσάρων συσσωρευτών 2V/600Ah, κατασκεύασε τους ηλεκτρικούς πίνακες συνεχούς και εναλλασσόμενου ρεύματος και δώρισε τον ηλεκτρολογικό εξοπλισμό της εσωτερικής εγκατάστασης του έργου. Η προσφορά των δυο μετατροπέων, Sunny boy 3400 & Sunny Island 4248, έγινε από την εταιρεία SMA.

Ο γενικός διευθυντής της BP Solar στην Ελλάδα, Δρ Σωτήρης Καπέλλος, δήλωσε για το έργο: «H BP Solar αισθάνεται ιδιαίτερη υπερηφάνεια για τη συμβολή της στο έργο αυτό. Το Άγιο Ορος αποτελεί ένα σύμβολο της χώρας μας και από την πρώτη στιγμή στηρίξαμε το συγκεκριμένο έργο. Η εγκατάσταση ολοκληρώθηκε ταχύτατα χάρη στην αρμονική και αποδοτική συνεργασία των ανθρώπων της BP Solar, των συνεργατών της, αλλά και της ομάδας της ΔΕΗ Ανανεώσιμες. Θα ήθελα να τους ευχαριστήσω όλους για την συμβολή τους στην αντιμετώπιση της πρόκλησης και την ολοκλήρωση του έργου αυτού σε μια μόνο μέρα».

Ο Δρ Αναστάσιος Γκαρής, Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ Ανανεώσιμες, πρόσθεσε: «Είμαστε πολύ περήφανοι που είχαμε την ευκαιρία να συμβάλλουμε στην υλοποίηση ενός τόσο σημαντικού έργου, το οποίο θα δώσει ουσιαστική ενεργειακή λύση στο Άγιο Όρος και ειδικά στην περιοχή Σκήτη Αγίου Αθανασίου, όπου η μορφολογία του εδάφους δεν επιτρέπει τη διασύνδεση με το δίκτυο. Οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειες (ΑΠΕ) αποτελούν το ενεργειακό μέλλον του πλανήτη μας και το παράδειγμα εφαρμογής τους από το Άγιο Όρος μας δίνει τη δύναμη να συνεχίσουμε το έργο μας, για ένα καθαρότερο περιβάλλον για εμάς και τα παιδιά μας. Η συνεργασία μας με την BP Solar ήταν ιδιαίτερα εποικοδομητική για ένα έργο που θα «φωτίσει» το Άγιο Όρος με την αγνή δύναμη του ήλιου. Ανανεώνουμε τη συνεργασία μας για περισσότερα έργα».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v