Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέα εποχή για τη Vivartia

Το διοικητικό συμβούλιο της Vivartia συνήλθε σήμερα 26/3/2009 και αποφάσισε να προτείνει προς τη γενική συνέλευση των μετόχων τη δημιουργία τεσσάρων θυγατρικών εταιριών.

Νέα εποχή για τη Vivartia
Μια νέα εποχή ανοίγει για τη Vivartia μετά τη σύγκληση σήμερα του Δ.Σ. της και την απόφαση που έλαβε να προτείνει προς τη Γ.Σ. τη δημιουργία τεσσάρων θυγατρικών στις οποίες θα μεταβιβαστούν δι' αποσχίσεως οι βασικοί κλάδοι δραστηριότητας της εταιρίας [Κλάδος Γαλακτοκομικών & Ποτών (πρώην Δέλτα Πρότυπος Βιομηχανία Γάλακτος), Κλάδος Αρτοποιίας & Ζαχαρωδών (πρώην Chipita International), Κλάδος Υπηρεσιών Εστίασης & Ψυχαγωγίας (πρώην Goody's) και Κλάδος Κατεψυγμένων Τροφίμων (πρώην Γενική Τροφίμων Μπάρμπα Στάθης)].

Ως ημερομηνία μετασχηματισμού ορίστηκε η 31η Μαρτίου 2009.

Με αυτόν τον τρόπο η Vivartia θα μετατραπεί σε εταιρία συμμετοχών και παροχής υπηρεσιών διοίκησης (holding).

Οι δύο βασικοί στόχοι της παραπάνω επιχειρηματικής πρότασης είναι η καλύτερη διοίκησή τους λόγω της σημαντικής αύξησης αλλά και της διεθνούς επέκτασης των επιμέρους δραστηριοτήτων των τεσσάρων κλάδων καθώς και η επίτευξη μεγαλύτερης ευελιξίας κινήσεων και στρατηγικών συνεργασιών για τον κάθε κλάδο ξεχωριστά.

Αυτό το τελευταίο ανοίγει πλέον τις δυνατότητες εισόδου στρατηγικών εταίρων στις επιμέρους δραστηριότητες και κλάδους που θα αποσχιστούν χωρίς να μεταβληθεί μετοχικά η σύνθεση της holding (Vivartia).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v