Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΕΤΤ: Σφοδρή επίθεση σε Π. Βουρλούμη

Νέα σφοδρή επίθεση κατά του προέδρου του ΟΤΕ κ. Π. Βουρλούμη και της Deutsche Telekom εξαπέλυσε πριν από λίγο ο πρόεδρος της ΕΕΤΤ κ. Αλεξανδρίδης.

  • της Μάρως Τσαντήλα
ΕΕΤΤ: Σφοδρή επίθεση σε Π. Βουρλούμη
Νέα σφοδρή επίθεση κατά του προέδρου του ΟΤΕ κ. Π. Βουρλούμη και της Deutsche Telekom εξαπέλυσε πριν από λίγο ο πρόεδρος της ΕΕΤΤ κ. Αλεξανδρίδης.

Ερωτηθείς για την άποψη που διατυπώθηκε από την Deutsche Telekom στο πλαίσιο του πρόσφατου ταξιδιού στη Γερμανία ότι η εταιρία παγώνει τις διαδικασίες ανάπτυξης του δικτύου της έως ότου η κυβέρνηση αποφασίσει τι θα κάνει με το δίκτυο οπτικών ινών, ο κ. Αλεξανδρίδης τόνισε ότι δεν είναι δυνατόν μία ξένη ιδιωτική επιχείρηση να εκβιάζει την κυβέρνηση μιας χώρας επιδιώκοντας με τον τρόπο αυτόν να ματαιώσει τη δημιουργία του δικτύου οπτικών ινών, γιατί, όπως σημείωσε, αν αυτό δεν υλοποιηθεί, τότε ο ΟΤΕ - Deutsche Telekom θα παραμείνει η μόνη εταιρία που θα διαθέτει δίκτυο πρόσβασης στην Ελλάδα.

Ο κ. Αλεξανδρίδης τόνισε πως είναι γνωστό ότι ο πρόεδρος του ΟΤΕ θέλει να καταστήσει την D.T. μονοπώλιο. Έχει ζητήσει από την Πολιτεία και επισήμως την κατάργηση του ρυθμιστή (ΕΕΤΤ).

Είναι φυσικό λοιπόν να τον αγαπάνε οι υπεύθυνοι της D.T., σημείωσε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι "αν μάλιστα καταφέρει ο κ. Βουρλούμης να κλείσει και τις υπόλοιπες εταιρίες, τότε θα του στήσουν ανδριάντα στη μεγαλύτερη πλατεία της Βόννης".

Ο πρόεδρος της ΕΕΤΤ τόνισε πως σε ό,τι αφορά τις ταχύτητες πρόσβασης στις ευρυζωνικές υπηρεσίες η χώρα μας έχει μείνει πίσω, καθώς διαθέτει ένα παλιό χάλκινο δίκτυο, το οποίο θέτει περιορισμούς.

Επιπλέον, σημείωσε ότι το πρόγραμμα για την ανάπτυξη δικτύου οπτικών ινών είναι εντός χρονοδιαγράμματος, αφού αυτό όριζε ότι μέσα στο β΄ εξάμηνο του 2009 θα γίνουν οι διαγωνιστικές διαδικασίες.

Η παραπληροφόρηση που δίνεται από κέντρα του εξωτερικού δεν ισχύει, είπε ο κ. Αλεξανδρίδης αναφερόμενος στα όσα ανέφερε την Παρασκευή από τη Βόννη ο πρόεδρος του ΟΤΕ.

Ερωτηθείς, τέλος, για το αν η ΕΕΤΤ θα ζητήσει τον λειτουργικό διαχωρισμό υποδομής και εκμετάλλευσης του ΟΤΕ, ο κ. Αλεξανδρίδης εμμέσως τάχτηκε υπέρ, σημειώνοντας: "Είμαστε υποχρεωμένοι να το μελετήσουμε, να είμαστε έτοιμοι σε περίπτωση που χρειαστεί να γίνει. Όπως πάνε τα πράγματα, με δεδομένο ότι δεν αυξάνεται ο ανταγωνισμός και η ποιότητα των υπηρεσιών παραμένει χαμηλή, μία λύση θα μπορούσε να είναι και ο διαχωρισμός. Είναι ένα εργαλείο στην εργαλειοθήκη του ρυθμιστή".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v