Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΛΒΟ: Αναβολή έκτακτης γενικής συνέλευσης

Αναβλήθηκε η πρώτη επαναληπτική έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της Ελληνικής Βιομηχανίας Οχημάτων, για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας και την έγκριση νέου Business Plan.

ΕΛΒΟ: Αναβολή έκτακτης γενικής συνέλευσης
της Αθηνάς Καλαϊτζόγλου

Αναβλήθηκε, η πρώτη επαναληπτική έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της Ελληνικής Βιομηχανίας Οχημάτων, για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας και την έγκριση νέου Business Plan.

Η γενική συνέλευση ορίσθηκε να πραγματοποιηθεί στις 18 Μαρτίου, αλλά και αυτή, κατά πάσα πιθανότητα, θα αναβληθεί για να πραγματοποιηθεί τελικά εντός του Απριλίου, προκειμένου να δοθεί ο απαραίτητος χρόνος στην νέα κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές της Κυριακής, να επαναξιολογήσει τις απόψεις του βασικού μετόχου, ήτοι, του δημοσίου, που ελέγχει το 51% των μετοχών, για το μέλλον της ΕΛΒΟ.

Παράλληλα, την εκπόνηση νέου επιχειρηματικού σχεδίου και την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου προτείνει ο όμιλος Μυτιληναίου, που κατέχει το 43% των μετοχών και το μάνατζμεντ της ΕΛΒΟ, σε μια προσπάθεια να εκμαιευθεί οριστικά πλέον η βούληση του μεγαλομετόχου για το χαρακτήρα που θα έχει στο μέλλον η βιομηχανία.

Θα παραμείνει, δηλαδή, αμυντική, συνεπώς θα έχει σταθερό κατασκευαστικό έργο για τις ένοπλες δυνάμεις, ή θα μετατραπεί σε ελαφρά μεταποιητική βιομηχανία;

Να υπενθυμίσουμε ότι η πλευρά Μυτιληναίου έχει εκφράσει και δημόσια τη δυσαρέσκεια της για τις συνεχείς υπαναχωρήσεις και παλινωδίες της σημερινής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Αμύνης, που ακύρωσε σχεδόν όλα όσα είχε δεσμευθεί να πράξει η προηγούμενη ηγεσία, υπό τον Ακη Τσοχατζόπουλο.

Συνεπώς, η έκτακτη γενική συνέλευση, την οποία ζήτησε η πλευρά Μυτιληναίου, κρίνεται εξαιρετικά κρίσιμη για την τύχη της ΕΛΒΟ και των 1.000 και πλέον εργαζομένων της, καθώς το δημόσιο θα κληθεί να αποσαφηνίσει αυτή τη φορά πλήρως τις θέσεις του.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v