Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Frigoglass: Κατενάτσιο με μείωση στα κόστη

"Ψυχρή άμυνα" με στόχο την ενίσχυση των ταμειακών της ροών θα ακολουθήσει φέτος και η Frigoglass καθώς πέραν των ήδη ανακοινωθέντων μέτρων μείωσης του κόστους προωθεί περικοπή επενδύσεων.

Frigoglass: Κατενάτσιο με μείωση στα κόστη
"Ψυχρή άμυνα" με στόχο την ενίσχυση των ταμειακών της ροών θα ακολουθήσει φέτος και η Frigoglass καθώς πέραν των ήδη ανακοινωθέντων μέτρων μείωσης του κόστους προωθεί περικοπή επενδύσεων και μείωση των χρηματοοικονομικών εξόδων μέσω αναχρηματοδότησης δανεισμού.

Η διοίκηση της εταιρίας στη χθεσινή τηλεδιάσκεψη με τους αναλυτές επανέλαβε ότι το ετήσιο όφελος από την αναδιάρθρωση των παραγωγικών μονάδων θα ανέλθει στα 7 - 8 εκατ. ευρώ, ενώ οι φετινές επενδύσεις θα ανέλθουν μόλις στα 20 εκατ. ευρώ

Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τις τράπεζες για τη μετατροπή του περίπου 50% του συνολικού δανεισμού από βραχυπρόθεσμο σε μακροπρόθεσμο.

Αυτή η αναχρηματοδότηση, σύμφωνα με τη διοίκηση, θα διενεργηθεί με καλούς όρους για την εταιρία. Στόχοι της Frigoglass είναι η παραγωγή θετικών ταμειακών ροών και η διατήρηση του δείκτη καθαρού χρέους προς ΕΒΙΤDA στο βέλτιστο επίπεδο.

Η συντελεσθείσα μείωση των τιμών των πρώτων υλών περνά σταδιακά (λόγω και του σχετικού stock) στην παραγωγή, βελτιώνοντας τα περιθώρια κέρδους, με δεδομένο όμως ότι αρκετοί πελάτες της Frigoglass ανέβαλαν λόγω της αβεβαιότητας τις παραγγελίες τους για το β΄ τρίμηνο του έτους, το τρέχον τρίμηνο αναμένεται αδύναμο.

Σημειώνεται ότι παραδοσιακά οι πρώτοι έξι μήνες της χρήσης είναι οι ισχυροί από πλευράς πωλήσεων για την εισηγμένη, η διοίκηση της οποίας ανέφερε ότι η συνεχιζόμενη μείωση της ζήτησης σε επαγγελματικά ψυγεία στις ανεπτυγμένες αγορές αναμένεται να εξισορροπηθεί μερικώς από την ισχυρή ζήτηση στις αναπτυσσόμενες αγορές της Ασίας, με την Κίνα να συνεισφέρει για πρώτη φορά σημαντικά στις πωλήσεις.

Η Αφρική, που είχε σημαντική άνοδο κατά τη διάρκεια του 2008, αναμένεται να διατηρήσει την καλή της πορεία.

Ο κλάδος της Νιγηρίας αναμένεται να συνεχίσει τις θετικές αποδόσεις. Λόγω της αναμενόμενης αύξησης των πωλήσεων στις αναπτυσσόμενες αγορές η Frigoglass αναμένει μεγαλύτερη συμμετοχή μικρότερων ψυγείων προς τον συνολικό όγκο, ενώ η SFA θα συμβάλει θετικά σε πιο ολοκληρωμένη προϊοντική γκάμα, συμπεριλαμβάνοντας οικονομικές λύσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v